Reqa’da ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ konferansı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi-Suriye, Humus, Hama ve Lazkiye'den siyasetçi ve hukukçuların da katıldığı bir konferans düzenledi.

Kuzey ve Doğu Suriye Avukatlar Birliği üyeleri ve Kuzey ve Doğu Suriye Doktorlar Birliği üyelerinin katıldığı konferans Reqa’da düzenlendi.

Konferansa, Kuzey ve Doğu Suriye'deki hukuk aktivistleri, sivil toplum örgütleri, Abdullah Öcalan'a Özgürlük Halk İnisiyatifi, Zenûbiya Kadınlar Topluluğu Meclisi ve Reqa ile Tebqa Demokratik Sivil Yönetimi üyeleri de katıldı.

Ayrıca şeyhler ve kanaat büyükleri, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Genel Meclisi Başkanı Ferîd Etê ve Suriye Geleceği Partisi Genel Sekreteri Sîham Dawûd da konferansta yer aldı.

Mısır ve Yunanistan'dan hukukçu ve siyasetçiler ile Abdullah Öcalan'ın avukatlarının da online olarak konferansa katılmaları bekleniyor.

Konferansın açılış konuşmasını Kuzey ve Doğu Suriye Avukatlar Birliği Eşbaşkanı Enwer El Esir yaptı.

Konferans iki oturumdan oluşuyor. İlk oturumunda, “Önderlik karakteri”, “uluslararası komplo ve şekli yargılama” konuları ele alınıyor.

İkinci oturumda ise Avukat Xedîce Bidêwî "İmralı Sistemi" başlıklı konuda bir sunum yapacak. Aynı oturumda avukat Mistefa Ebdulkerîm "Önder Abdullah Öcalan'ın sağlık durumu" başlıklı bir sunum gerçekleştirecek.

Abdullah Öcalan’ın Avukatı Cüneyt Caniş’in de konferansa çevirimiçi bağlanarak ′İmralı’daki tecrit sistemi ve ihlalleri” değerlendirmesi bekleniyor.

Konferansın bir sonuç bildirgesiyle sona erecek.