Reqa’da Önder Apo'ya özgürlük yürüyüşü

Zenûbiya Kadın Topluluğu Meclisi, 42 aydır hiçbir haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi protesto etmek ve özgürlüğünü talep etmek için bir eylem düzenledi.

Zenûbiya Kadın Topluluğu Meclisi tarafından Reqa’da organize edilen yürüyüşe, Reqa Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi ve siyasi parti temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı. 

Yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleriyle birlikte, “Demokratik ulus anlayışıyla uluslararası komployu boşa çıkaracağız”, “Halkların iradesi ile İmralı duvarlarını yıkacağız” ve “Demokratik ulus felsefesi ve ruhuyla, Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne doğru” yazılı pankartlar taşındı. 

Kentteki eski çocuk hastanesi önünde başlayan yürüyüş, Özgür Kadın Meydanı’na kadar devam etti. 

Eylemciler meydana ulaştığında burada Zenûbiya Kadın Topluluğu Meclisi Sözcüsü Buseyna Ebdo, kısa bir konuşma yaptı.

Buseyna Ebdo, işgalci Türk devletinin 25 yıldır Abdullah Öcalan’a yönelik işkence ve soykırım sistemini sürdürdüğünü ve İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) sessiz kaldığını belirtti. 

Buseyna Ebdo,  “İşgalci Türk devleti ne yaparsa yapsın, özgürlük paradigmasını halklardan koparamaz. Önder Apo, demokratik ulus, halkların birliği, eşitlik ve adalet prensiplerini sundu. Önderlik sayesinde kadınlar, haklarını tanıyarak her alanda etkin rol sahibi oldu” dedi.

Ebdo Buseyna şunları ekledi: “Zenûbiya’nın özgür kadınları olarak, işgalci Türk devletinin yürüttüğü sistematik politikaları ve uygulamaları ifşa ederek Önder Abdullah Öcalan’ı korumakla sorumluyuz. Önderliğin fiziki özgürlüğü sağlanana kadar mücadele ve direnişimizi sürdüreceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz.” 

Bu konuşmadan sonra Şehîd Xelef El Boş’un annesi Îtab El Kurdî, Abdullah Öcalan’a ithafen bir şiir okudu.