Reqa’da DAİŞ çetebaşı öldürüldü

QSD, Uluslararası Koalisyon Güçleri’yle ortak düzenlenen bir operasyonda bir DAİŞ çetebaşının öldürüldüğünü, çok sayıda mühimmat ele geçirildiğini açıkladı.

DAİŞ ÇETESİNE OPERASYON

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklamada, Terörle Mücadele Birlikleri’nin (YAT) dün Reqa merkezinde DAIŞ hücrelerini finanse eden bir DAIŞ çetebaşına yönelik operasyon düzenlediği belirtildi. 

Operasyonun Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin desteğiyle yapıldığını belirten QSD, güçlerinin Irak vatandaşı olan “Semîr Xidir Şerîf El Şîhan” adlı teröristin kaldığı eve baskın yaptığını aktardı. QSD, çetebaşının teslim ol çağrılarına silahla karşılık verdiğini, çıkan çatışmada çetebaşının öldürüldüğünü aktardı.

Operasyonda 8 adet telefon, şahsi belgeler, 1 adet WIFI cihazı, 1 adet tabanca, 3 adet tabanca şarjörü, 1 adet kamera ve bir miktar ABD doları ele geçirildiği kaydedildi.

DAİŞ çetesinin hücre yapılanmasına karşı operasyonların sürdürüleceğini vurgulayan QSD, bölgedeki terörü ve yarattığı kötülüğü temizleyeceklerini vurguladı.