Reqa’da operasyon: 26 kişi silahlarıyla birlikte yakalandı

İç Güvenlik Güçleri, Reqa Kantonu’nun güneyinde kapsamlı bir güvenlik operasyonu düzenleyerek çeşitli suçlardan aranan 26 kişiyi silahları ve malzemeleriyle birlikte yakaladı.

İç Güvenlik Güçleri Basın İrtibat Merkezi, bölgenin güvenliğini ve huzurunu sağlamak amacıyla Reqa’nın güney kırsalında, Kesra’dan El Delha köyüne kadar geniş çaplı bir güvenlik operasyonu başlattığını duyurdu.

Operasyona bölgedeki tüm güvenlik güçlerinin katıldığı belirtilen açıklamada,  “Operasyon kapsamında kanundan kaçan ve çeşitli suçlardan aranan 26 kişi gözaltına alındı” denildi.

Aranan kişiler arasında, güvenlik güçleriyle iki saatten fazla süren çatışmaya giren ve uyuşturucu ticareti yapan üç kişinin de bulunduğu bildirilen açıklamada, güvenlik güçlerin dikkatli planlaması sayesinde hiçbir şüphelinin kaçmasına izin verilmediği vurgulanarak, “Operasyon sırasında çıkan çatışmalarda güçlerimize herhangi bir zarar gelmedi” denildi.

Operasyon sırasında ele geçirilen silah ve mühimmatlar ise şu şekilde sıralandı:

10 adet av tüfeği

10 adet Kalaşnikof tüfeği

40 adet bomba atar

12 adet tabanca ve 3 adet şarjörü

2 adet bruno tüfeği

26 adet K47 marka silah şarjörü ve 90 mermisi

2 adet el bombası

Açıklamada, güvenlik güçlerinin toplumun huzur ve güvenliğini sağlama yönündeki çalışmalarının kararlılıkla süreceği ifade edildi.