Reqa’da Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü için yürüyüş

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Reqa’da yüzlerce kişinin katıldığı bir yürüyüş düzenlendi.

Reqa Şehit Aileleri Meclisi tarafından tecride karşı ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.

Şehrin sivil ve askeri kurumlarının üyeleri ile Zenubiya Kadın Topluluğu Ofisi üyeleri, kanaat önderi ve aşiret ileri gelenleri de eylemde yer aldı.

Kent merkezindeki İtfaiye İstasyonu'nda toplanan eylemciler, El Neim Kavşağı’na doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüşün son durağı olan El Neim Kavşağı’nda düzenlenen mitingde Reqa Şehit Aileleri Meclisi Gençlik Meclisi Üyesi Ali Hesun, "Önderimize sözümüzü ve bağlılığımızı yineliyoruz. Önderimiz, düşünceleriyle kalbimizde özgür. Önder Öcalan, tüm özgürlük savaşçılarına ve dünya devrimcilerine ilham kaynağı oldu" dedi.

Ali Hesun "Önderimizin yakalanmasının üzerinden 23 yıldan fazla zaman geçti ama mücadelesi devam ediyor. Kadın eşitliğinin ve özgürlüğünün gerçekleşmesi Önderlik fikrine dayanıyor" diye ekledi.

Zenubia Kadın Topluluğu adına Sewsen El Xelef ise "Öcalan'a yönelik ağır tecridi ve Ortadoğu halkına Önder Öcalan şahsında kurulan uluslararası komployu kınıyoruz” diye konuştu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan liderliğindeki hareketin Kürdistan dağlarında ve cezaevlerinde sürdürdüğü mücadelenin, teslimiyete karşı devrimci bir çizgi inşa ettiğini vurgulayan El Xelef, "Bu çizgi, gücünü İmralı'nın eşsiz direnişinden alıyor" dedi.