Reqa’da Türk devletinin saldırıları protesto edildi

Reqa halkı, işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı yürüdü.

Suriye’nin Geleceği Partisi Gençlik Meclisi Reqa Şubesi, Türk devletinin işlediği suçlar ve Kuzey ve Doğu Suriye’ye karşı gerçekleştirdiği işgal saldırılarına karşı yürüyüş düzenledi.
Yürüyüşe yüzlerce kişi, aşiretlerin ileri gelenleri, Suriye’nin Geleceği Partisi üyeleri, gençler, Genç Kadınlar Birliği, sivil ve askeri kurum üyeleri katıldı.
7 Nisan Parkı'nın önünde bir araya gelen halk, Neim Kavşağı’na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte sık sık “Girê Spî özgürdür, işgalciler dışarı” ve “Çocuk katliamlarına hayır” sloganları yükseldi.

'TÜRK DEVLETİ VAHŞİ SUÇLAR İŞLİYOR'

Yürüyüş kolu Neim Kavşağı’na vardığında Suriye’nin Geleceği Partisi Gençlik Meclisi Sözcüsü Fida El Meşleb açıklama yaptı.

Açıklamada, “Uluslararası ve insan haklarının anlattıkları masallardan bıktık. Gözleri önünde insanlar katlediliyor. Türk devletinin işlediği vahşi suçları ve estirdiği terör, uluslararası güçlerin gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştır. Soykırımı durdurun. Meşru ve haklı hedeflerimize ulaşıncaya kadar barışçıl yolculuğumuz devam edecektir” denildi.