GÖRÜNTÜLÜ

Reqa Newrozu: İşgalciler kesinlikle yenilgiye uğrayacak

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Reqa kentindeki Belediye Stadı'nda düzenlenen Newroz kutlaması coşkulu bir şekilde sürüyor.

"Önder Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa siyasi çözüm" şiarıyla organize edilen kutlamaya yüzlerce kişi katıldı. 

Barış Anneleri'nin ateşinin yakılmasıyla başlayan Newroz programında konuşan Reqa Kantonu Yürütme Meclisi Eş Başkanı Hêvîn Îsmaîl, "Kürt, Arap, Süryani, Çerkez ve Türkmen halkımızın özgürlüğün ve dirilişin sembolü olan Newroz bayramını bir kez daha yürekten kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

Hêvîn Îsmaîl, Reqa Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi olarak, baskıya ve kayıtsızlığa karşı özgür ve birlik içinde bir toplum inşa etmek için direnişçi halkın yanında barışçıl, demokratik ve toplumsal mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı. 

Her türlü sınıflaşmaya karşı demokratik ulus felsefesi esasında çalışacaklarını ifade eden Hêvîn Îsmaîl, şöyle devam etti: "Newroz yılımızı işgale karşı direnişimizi yükseltme ve işgal altındaki bölgeleri özgürleştirme yılı yapalım. İşgalciler kesinlikle yenilgiye uğrayacak. Bu yıl ki Newroz, ademi merkeziyetçi ve çok renkli bir Suriye’ye doğru atılan yeni bir mücadele aşamasına geçme yılı olacak." 

Reqa Kantonu Halkların Demokratik Meclisi Eş Başkanı Xalid Berkel, tüm halkların Newroz Bayramı’nı kutlayarak, "Her yıl 21 Mart Newroz’umuz, her türlü zulüm ve baskıya karşı özgür kültür çağı olarak yenileniyor. Çağ direnişçisi Mazlum Doğan ve arkadaşları, 'zulme ve teslimiyete hayır' dedi. Çünkü teslimiyet ihanete, direniş zafere götürür dedi. Direniş kültürü harmanlandığı yerde, demokratik ulus Önderinin felsefesi vardır" diye konuştu. 

Zenûbiya Kadınlar Topluluğu Reqa Kantonu Meclisi üyesi Buseyna Ebdo, Newroz’u kutladıktan sonra Türk devletinin işgal saldırılarına dikkat çekti. Buseyna Ebdo, “Bölge halkımız, özgürlükçü halkların düşmanı işgalci Türk devleti ve diğer güçlerin saldırılarına karşı sergilediği direniş duruşu, halkların iradesinin daima üstün olduğunu ve düşmanların kirli politikalarının boşa çıkarabileceğini bir kez gözler önüne serdi" dedi.

Buseyna Ebdo, "2024 Newroz yılını Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü yılı yapacağız" vurgusunda bulundu. 

Reqa’daki kutlamalar devam ediyor.