Reqa ve Kobanê’de 4 Nisan coşkusu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü Reqa ve Kobanê’de coşkuyla kutlandı.

"Günümüzü karartamazsınız Önderliğin özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür" ve "Önder Apo'nun doğum günü özgür yaşamın yeniden canlanmasıdır" sloganlarıyla Reqa Kadın Bürosu ve Fırat bölgesi sakinleri 4 Nisan'ı kutladı. Mahalleli, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar mücadeleyi yoğunlaştıracaklarını belirtti.

REQA

Reqa Kadın Bürosu, kent merkezindeki Tac salonunda bir kutlama düzenledi. Kutlamaya Suriye’nin Geleceği Partisi üyeleri, Zenubiya Kadın Topluluğu üyeleri, Suriye Kadın Meclisi üyeleri, sivil ve askeri kurum mensupları katıldı.

Zenubiya Kadın Topluluğu adına konuşan Sewsen El Hesen, "Önder Abdullah Öcalan'ın doğum günü sadece Kürt halkının ve kadının özgürlüğünün doğuşu değil, aynı zamanda tüm halklar ve insanlık için yeni bir diriliştir. Abdullah Öcalan, Ortadoğu'daki sorunlara çözüm getirdi” diye konuştu. 

Sewsen, son olarak Ortadoğu'daki çatışmaların çözümünün Önder Abdullah Öcalan'ın fikirleri olduğuna işaret ederek, "Bu nedenle hegemonik güçler ve kapitalist modernite kendisine ciddi bir tecrit dayatıyor. Önder Abdullah Öcalan'ın demokratik konfederalizm projesinden korkuyorlar. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirleri bölgedeki çatışma ve karışıklığın sona erdirilmesi için bir modeldir” dedi. 

Kutlamanın sonunda Reqa Kültür Merkezi ve Hilala Zêrin grupları eserlerini sundu.

KOBANÊ


Kobanê'de 80'li yıllarda Rojava'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kaldığı Elpelûr köyünde halk kutlama düzenledi. 

Partide konuşan Fırat Bölgesi Kongra Star Koordinasyon Üyesi Emine Bekir, "Bugün, özgür düşüncenin, özgür projenin doğum günü, toplumsal adaletin bu sayede sağlandığı ve onun gölgesinde yapıların emniyette olduğu bir gün" ifadelerine yer verdi. 

Emine, halkı ve kadınları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için mücadele etmeye çağırdı.

2020 yılında Türk devletinin Helincê köyüne düzenlediği drone saldırısında şehit olan Hebûn'un babası Remedan Şefiq, kutlamada yaptığı konuşmada işgalci Türk devletinin politikalarına boyun eğmeyeceklerinin altını çizdi. 

Ardından sanatçı Silava Bozo, Başûrê Kurdistan'dan Peşva Remedan, Fırat bölgesi Hilala Zêrin Hareketi Şehit Şilan Grubu ve sanatçı Şêx Nebi Baqî Xido şarkılar seslendirdi.


Kutlamanın sonunda kalabalık "Bê Serok jiyan nabe" sloganları attı.