Reqa ve Til Koçer’de şehitler uğurlandı

İşgalci Türk devletinin Hol Kampı’nın güvenliğini sağlayan Qeyrewan köyündeki noktaya yönelik hava saldırısında şehit olan Bender Mihemed Elî El Mizel ile geçen hafta Reqa’da şehit olan Xelef Salih Mihemed El Îbrahîm son yolculuklarına uğurlandı.

Qamişlo Kantonu’ndan yüzlerce kişi, işgalci Türk devletinin 5 Mayıs günü Hol Kampı’nın güvenliğini sağlayan Qeyrewan köyündeki noktaya yönelik hava saldırısında şehit düşen Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçısı Bender Mihemed Elî El Mizel’in (Ugab Til Koçer) cenazesini Til Koçer’deki Uqab El Eswed Şehitliği’nde toprağa verdi. Törende ayrıca 29 Ocak 2023’te sağlık sorunları nedeniyle Zap bölgesinde şehit olan HPG gerillası Muzaffer Elwan Derwîş de (Egîd Zîlan) anıldı.

Törende konuşan Dêrik Askeri Meclisi komutanlarından Mihyedîn Xêrkî, işgalci Türk devletinin Hol Kampı’nın güvenliğini sağlayan Til Hemîs’e bağlı Qeyrewan köyündeki noktaya yönelik saldırısına dikkat çekerek, işgalci Türk devletinin bu saldırıyla DAİŞ çetelerini bölgede yeniden canlandırmak istediğini söyledi.

Ardından söz alan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Husam Mubarek ise iki şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, şehitlerin takipçisi olacakları sözünü verdi.

“İşgalci Türk devletinin saldırıları özgürlük hedefimizin önünde engel olmayacak” diyen Til Koçer İlçe Meclisi Eş Başkanı Salih El Kino, mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.

REQALI ŞEHİT XELEF UĞURLANDI

Reqa’da geçtiğimiz hafta olan QSD savaşçısı Xelef Salih Mihemed El Îbrahîm’in cenazesi de yüzlerce Reqalı’nın katılımıyla sonsuzluğa uğurlandı. Cenaze törenine halkın yanı sıra, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim kurumları, Reqa Sivil Meclisi üyeleri, sivil toplum kurumları ve bölgedeki Arap aşiretlerinin kanaat önderleri katıldı.

Törende konuşan Reqa Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Matar El Şehil, bölgedeki askeri ve siyasi gelişmeler kapsamında şehitlerin yolunu takip etmenin herkesin görevi olduğunu belirtti.

Reqa Askeri Meclisi Üyesi Ehmed El Mustefa ise, baskı ve zulümden kurtulmanın tek yolunun fedakarlıktan geçtiğini ve güçlerinin Kuzey ve Doğu Suriye’yi savunmak için kendilerini feda etmeye hazır olduğunu kaydetti.

El Mustefa “Kuzey ve Doğu Suriye’ye karşı birçok siyasi, askeri ve ekonomik zorluk var, bu nedenle bölgeyi korumak için herkes hazır olmalıdır” dedi.