Reqa Yönetimi: Krizlerin çözümü ortak yaşamda

Reqa’nın özgürleştirilmesinin yıl dönümü vesilesiyle açıklama yapan Reqa Demokratik Sivil Yönetimi, "Mevcut sorunların çözümü halkların ve dinlerin ortak yaşamında" dedi.

Reqa Demokratik Sivil Yönetimi, Reqa'nın özgürleştirilmesinin 6. yıl dönümü dolayısıyla kent merkezindeki Belediye Stadı'nda açıklama yaptı. Açıklamaya, sivil ve askeri kurumların, siyasi partilerin, kadın örgütleri ve hareketlerinin üyeleri de katıldı.

Açıklama Reqa Demokratik Sivil Yönetimi Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Nûr Ez-Zîb tarafından okundu.

'TÜRK DEVLETİ İNSANLIK DIŞI SUÇLAR İŞLİYOR'

İşgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarına, işlediği insanlık dışı suçlarına dikkat çeken Mihemed Nûr Ez-Zîb, Türk devletinin halkların kardeşliğine dayanan demokratik ulus projesini tasfiye etmek için, Kuzey ve Doğu Suriye halklarına yönelik her türlü saldırıyı gerçekleştirdiğini kaydetti.

Ez-Zîb, uluslararası güçlerin, bu düşmanca saldırılara karşı sessizliğinin Türk devletinin sivil alanları ve alt yapı alanlarını hedef alarak daha fazla katliam yapmasına teşvik ettiğini vurguladı. Ez-Zîb, Gazze’deki katliamları da tüm toplumsal ve insani değerlerin ihlali olarak nitelendirdi.

Mevcut sorunların çözümünün halkların ve dinlerin ortak yaşamıyla sağlanabileceğinin altını çizen Ez-Zîb, "Bu nedenle toplumların gelişmesi ve özgür bireylerin oluşturulması için Özerk Yönetim’in deneyiminden yararlanılmalıdır” dedi.

Kentin DAİŞ çetelerinden özgürleştirilmesinin (20 Ekim 2017) yıl dönümü nedeniyle yapılması beklenen kutlamaların Gazze Hastanesi Katliamı nedeniyle iptal edildiği belirtildi.