GÖRÜNTÜLÜ

Rojava’da 1,5 milyon imza toplandı

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi, 9 Şubat’ta Kuzey ve Doğu Suriye’de başlatılan imza kampanyasında dün itibarıyla 1,5 milyon imza toplandığını bildirdi.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi Suriye Sözcüsü Ferzende Munzur, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için 4 Nisan’da sonlanacak kampanya kapsamında toplanan imzaların Avrupa Konseyi’ne gönderileceğini söyledi.

ANF’ye konuşan İnisiyatif’in Suriye Sözcüsü Ferzende Munzur, 9 Şubat’ta Kuzey ve Doğu Suriye Halk İnisiyatifi tarafından imza kampanyasının tüm kentlerde komiteler kurularak başlatıldığını söyledi.

Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için seferberlik düzeyinde çalışıldığını kaydeden Munzur, “Halkın yoğun bir ilgiyle karşıladığı kampanya kapsamında ev ev, kurum kurum dolaşılarak imzalar toplanıyor, stantlar kuruluyor. Şu ana kadar 1,5 milyon imza toplandı. İmza kampanyası 4 Nisan’a kadar devam edecek” dedi.

11 SAĞLIK VE HUKUK KURUMUNA MEKTUP

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük hukuk ihlallerine ilişkin 29 Şubat’ta Sınır Tanımayan Doktorlar, Uluslararası Af Örgütü, BM İnsan Hakları Konseyi, İşkenceyi Önleme Komitesi-CPT, BM İşkenceyi Önleme Komitesi, BM İnsan Hakları Konseyi, Avrupa Konseyi, Uluslararası Ceza Mahkemesi, Uluslararası Adalet Divanı, Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi, İnsan Hakları İşkenceyi Önleme Örgütü’ne-Human Rights Watch (HRW); yani insan hakları savunuculuğu yapan 11 sağlık ve hukuk kurum ve kuruluşuna mektup gönderme hamlesi başlattıklarını paylaşan Ferzende Munzur, şöyle devam etti: “Önder Apo, bir halkı temsil ediyor, siyasi kaderini belirliyor. Önder Apo’ya dönük ciddi hukuk ihlalleri gerçekleşiyor. 29 Şubat’ta başlayan hamlede Kuzey ve Doğu Suriye’deki kurum ve kuruluşlar mektup yollayacak. Bu hamle, Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi öncülüğünde gerçekleşiyor.”

CPT, TÜRKİYE’YE GÖRE HAREKET EDİYOR

CPT heyetinin, 13-22 Şubat’ta Türkiye’de bulunduğunu ama İmralı’yı ziyaret etmediğini hatırlatan Ferzende Munzur, şunları söyledi: “İmralı, insan haklarının en çok çiğnendiği, sistematik olarak en büyük direnişin ve en büyük işkencenin uygulandığı bir cezaevi. En büyük işkence merkezi İmralı’dır. Kürt halkı ve dostlarının işkencenin, tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğün sağlanması için sesini yükselttiği bir dönemde maalesef CPT Türkiye’ye gidiyor, birkaç yere ziyarette bulunuyor fakat ziyaret etmesi gereken İmralı’yı ziyaret etmiyor. CPT, Türkiye’nin siyasi çıkarlarını göre hareket ediyor. Görev ve sorumluluklarından uzaktır. CPT, tekrardan Türkiye’ye gitmeli ve acilen İmralı’ya ziyarette bulunmalı. Bir ay içerisinde Marmara’da dörtten fazla deprem yaşandı. Önder Apo’nun avukatları ve ailesi acilen görüşmeli. İmralı’da neler oluyor bilmiyoruz. CPT’de görevini yerine getirmeli.”