Rojava’da en az 12 sivil katledildi

İşgalci Türk devleti cumartesiyi pazara bağlayan gece Rojava’da savaş uçakları ile katliam yaptı. En az 12 sivil katledildi, onlarcası yaralandı.

Türk devleti Cumartesi yerel saatle 22.00’den itibaren Kobanê, Şehba, Girê Spî, Zirgan ve Dêrik’i yoğun bir şekilde bombalamaya başladı. Saldırılar pazar sabahı da devam etti.

Saldırılarda siviller ve sivil alt yapılar doğrudan hedef alınarak ağır savaş suçları işlendi.

DÊRIK’TE KATLİAM: 9 KİŞİ ŞEHİT DÜŞTÜ

Dêrik’in Teqil Betil köyünde sivil bir araç hedef alındı. Bu saldırıda 2 sivil şehit düştü. Yaralılara yardım etmek için halk alana gittiğinde aynı yer bir kez daha hedef alındı.

İkinci saldırıda 7 sivil daha şehit düştü, 3’ü de yaralandı. Hayatını kaybedenler arasında ANHA muhabiri İsam Ebdullah da var.

ZIRGAN’DA 3 ŞEHİT

Türk savaş uçakları Hesekê Kantonu’na bağlı Zirgan kuzeyindeki Til Hermel köyü ile Dehril Ereb köyündeki buğday depolarını bombaladı. Bu bombardımanlarda 3 kişi şehit düşerken, 3 kişi de yaralandı.

Aynı bombardımanda Şam hükümetine bağlı 3 asker de hayatını kaybetti, 5’i yaralandı.

GIRÊ SPÎ’DE ŞAM ASKERLERİ HEDEF ALINDI

Girê Spî’de ise Şam hükumetine bağlı güçler hedef alındı. Qizelî köyündeki askeri bir noktanın bombalanması sonucu 2 asker hayatını kaybetti, 2’si yaralandı.

KOBANÊ’DE COVİD HASTANESİ TAMAMEN YIKILDI

Eş zamanlı olarak Cerablus-Kobanê Ormanı yolu, Kaniya Kurdan Mahallesi, kentin doğusundaki Helinc köyü ve Miştenûr Tepesi bombalandı.

Savaş uçakları, pazar sabahı yerel saatle 09:30’da bir kez daha Miştenûr Tepesi’ni bombaladı. Miştenur tepesinde Covid hastanesi saldırıların hedefi olarak tamamen yıkıldı.

Ayrıca, işgal saldırılarını takip eden bir Stêrk Tv muhabiri yaralandı.

ŞEHBA’DA 10 ŞAM ASKERİ HAYATINI KAYBETTİ

Gece saatlerinde Şam hükümet güçlerinin Şera’nın Şêwarxa köyündeki noktasına yönelik yapılan hava saldırısında 10 asker hayatını kaybetti ve 5 asker de yaralandı.

Tüm bu saldırılara ilişkin bilançonun daha da ağırlaşmasından endişe ediliyor.