Rojava gençliği Özgürlük Hamlesine tam desteğini açıkladı

Demokratik Suriye Gençlik Meclisi, "Abdullah Öcalan'a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm" hamlesine destek verdiklerini açıkladı.

Demokratik Suriye Gençlik Meclisi, Hesekê'de yaptığı açıklamayla, Kürt dostları tarafından 10 Ekim’de başlatılan "Abdullah Öcalan'a Özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm" hamlesine destek verdi.

4 Nisan Parkı’nda açıklama yapan Demokratik Suriye Gençlik Meclisi üyesi Ehmed Elî, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın tutuklanmasının üzerinden 25 yıl geçtiğini belirterek, İmralı Cezaevi'nde uluslararası hukuk dışı, insanlık dışı ve ahlak dışı bir tecridin uygulandığını söyledi.

"Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm" hamlesine tam destek verdiklerini açıklayan Ehmed Elî şunları söyledi: "Demokratik Suriye Gençlik Meclisi, kadın örgütleri, tüm demokratik gençlik hareketleri, partiler, sivil toplum örgütleri bir bir hamleye destek verdiklerini açıklıyor. Önderliğe uygulanan tecridi kınıyor ve fiziki özgürlüğünü talep ediyoruz. Tüm halkları ve gençlik örgütlerini Önder Öcalan’a Özgürlük hamlesine destek vermeye çağırıyoruz.”