Rojava halkları yürüdü: Tek seçeneğimiz direniş

Til Koçer, Dirbêsiyê ve Girkê Legê'de işgalci Türk devletinin saldırılarına alanlara çıkan 10 binler, “Tek seçeneğimiz direniş” mesajı verdi.

Hesekê Kantonu'nun Dirbêsiyê ilçesi ile Qamışlo Kantonu'na bağlı Til Koçer ve Girke Legê ilçelerinde on binlerce kişi Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarına karşı alanlara çıktı.

TIL KOÇER

Til Koçer'de ilçe ve belde sakinleri ile Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve sivil toplum örgütleri, hizmet kuruluşları ve çok sayıda kişinin katılımıyla yürüyüş düzenlendi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin açıldığı yürüyüşte, "Türkiye'nin saldırılarını durdurun", "Halkımıza yönelik soykırım, zulüm ve yağma politikalarına hayır", "Türkiye'nin saldırılarına hayır" yazılı pankartlar taşındı.

Çarşı merkezine kadar süren yürüyüşten sonra mesajlar verildi. Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyesi Xorşid Koçer, işgalci Türk devletinin saldırılarını kınayarak, saldırıların Abdullah Öcalan'ın fikir ve felsefesine güvenen halkın iradesini kırmayacağını söyledi.

Til Koçer İlçe Meclisi Üyesi Mehmûd Salih ise, saldırılara karşı bölge halkını QSD etrafında toplanmaya çağırdı. Mehmud Salih, uluslararası güçlere Türk devletine yönelik saldırılara karşı tutumlarını netleştirme de çağırdı.

DIRBÊSIYÊ

Dirbêsiyê ilçesinde çok sayıda kişi Kadın Maydanı’ndan ilçe merkezindeki Gardinya kavşağına kadar yürüdü. Demokratik Birlik Partisi (PYD) üyesi Mihemed Koti, Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komployu kınadı. Mihemed Koti, işgalci Türk devletinin hedefinin bölgeyi işgal etmek olduğunu belirterek, saldırılara karşı mücadeleyi büyüteceklerini söyledi.

GIRKÊ LEGÊ

Girkê Legê’de aralarında sivil örgüt üyeleri ile Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği’nin de olduğu çok sayıda kişi Şehit Xebat Meydanı’ndan çarşı merkezine kadar yürüdü. Yürüyüşte işgalci Türk devletini kınayan sloganlar atıldı.

Kitle adına açıklama yapan İlçe Meclis üyesi Feremez Mihemed, işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarını kınayarak, saldırının Önder Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun devamı olduğunu söyledi. Feremez Mihemed, saldırıların bölge halkını özgürlük mücadelesinden ve Önder Abdullah Öcalan'ın projesinden uzaklaştıramayacağını belirtti. Saldırılara karşı tek seçeneklerinin direniş olduğunu belirten Feremez Mihemed, kazanımların korunması için birlik olarak mücadele ve direnişi sürdürme çağrısında bulundu.

PYD üyesi Fener Silêman, işgalci Türk devletinin bölgenin demografisini değiştirmek amacıyla bu saldırıları yaptığını belirterek, Kuzey ve Doğu Suriye halkını ise bir bütün olarak katletmek istediğini söyledi.