Rojava’ya saldırılar sürüyor

Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılar devam ediyor. Şam hükümeti güçlerine ait noktalar da dahil birçok köye saldırı düzenlendi, birçok kentte elektrikler kesildi.

Türk Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Kuzey ve Doğu Suriye'yi hedef alan açıklamalarının ardından bölgeye saldırılar artarak devam ediyor. 

İşgalci Türk devleti Şera'ya ait Meranaz köyü ile Şêrawa ilçesine bağlı Dêr Cemal ve Ziyara köyleri arasındaki bölgeye saldırdı. 

ŞAM GÜÇLERİNE SALDIRI 

Silahlı insansız hava araçları (SİHA) Zirganê Zirgan'a bağlı Dad Ebdal köyündeki okula saldırdı. SİHA’lar ayrıca Zirgan'a bağlı El Bube ve El Esadiye köylerinde Şam hükümeti güçlerine ait noktalara da saldırdı. Saldırılarda maddi hasar oluştu.

ELEKTRİKLER KESİLDİ

SİHA’lar Qamişlo’nun kuzeyindeki elektrik santralini bombaladı. Saldırılar sonucunda Qamişlo ve Amudê’de birçok hizmet kurumunda ve mahallelerde elektrikler kesildi. Qamişlo Elektrik Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre, bir elektrik santrali tamamen devre dışı kaldı, bir diğeri ise kısmen hasar gördüğü için Iwêcê ve Ceqceq istasyonları, tahıl depoları, Cizîrê değirmeni, Kalp ve Göz Hastanesi ile 6 hastanede, fırın ve on binlerce evde elektrik kesintisi yaşandı.

Amûdê ilçesinin ana istasyonu da bombalandı, bunun sonucunda şehrin tüm hizmet kurumlarında, mahalle ve köylerinde elektrikler kesildi.

Şehba’nın Şealê ve Zîwana köyü ve Til Rıfat ilçesinin çevresine ağır silahlarla saldırı düzenlendi.

EFRÎN’DE 8 KÖY BOMBALANDI

İşgalci Türk ordusu Şera ve Şêrawa ilçelerine bağlı 8 köyü ağır bombardımana tabi tuttu. Bombalanan köyler şunlar: Efrîn'in Şêrawa ilçesine bağlı Meyasê, Gundê Mezin, Kilûtê, Soxanekê ve Bênê ile Şera’ya bağlı Merenaz, Şewarxa, Kiştîarê köyleri.