Rojava’ya yönelik saldırılara karşı imza kampanyası büyüyor

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına karşı uluslararası alanda başlatılan imza kampanyasına destek büyüyor.

7 Ekim’de "Acil Eylem Çağrısı: Kuzey ve Doğu Suriye'de İnsanlığa Karşı Savaşı Durdurun" başlığı ile bir imza kampanyası başlatıldı.

Kampanya İngilizce, İspanyolca ve Portekizce dillerinde hazırlanan metinlerle yürütülürken, kolektif imzalar kapsamında İspanya, Brezilya, Meksika, Şili, Kolombiya, Hindistan, Çin, ABD, Almanya, İngiltere ve Irak gibi ülkelerden 35 örgüt, hareket ve insan hakları kurumu katıldı.

Küresel kampanyaya 183 aşkın şahsiyet imza attı. Kampanya devam ederken, destek de büyüyor.

İmzacılar, işgalci Türk devletinin 4 Ekim’de Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik boyutlandırdığı yeni saldırılarına dikkat çekerek, “Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi yaptığı basın açıklamasında sadece elektrik altyapısını hedef alan bombardımanların şu ana kadar 56 milyon ABD doları maddi kayba yol açtığını duyurdu” dedi.

Kampanya metninde şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye'nin Kuzey Suriye'nin daha fazla bölgesini işgal etmeyi, ‘etnik olarak temizlemeyi’ ve yok etmeyi amaçlayan istilacı savaşının yeni bir boyutuyla karşı karşıyayız. Son saldırılar, Kuzey ve Doğu Suriye'deki tüm yaşam temellerini yok etmek ve bölgeyi insansızlaştırmak amacıyla ‘tüm altyapı, üstyapı ve enerji tesislerini’ ortadan kaldırmayı hedeflediğini ilan eden Türk hükümeti tarafından duyurulmuştur. Bu saldırılar Kürt, Arap, Süryani, Çerkes, Türkmen, Êzidî, Hıristiyan, Müslüman ve diğerleri gibi farklı kültür ve inançlara sahip, ortak topraklarda birlikte yaşayan ve Demokratik Özerklik yapıları içerisinde yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayan altı milyondan fazla insanın hayatını ve güvenliğini hedef almaktadır.”

İmzacılar, “uluslararası toplumu ve ilgili tüm kurumları, daha fazla insanlığa karşı suç işlenmesini önlemeye ve Türkiye'nin savaş ve işgal politikalarının durdurulması için acilen harekete geçmeye” çağırdı.