Rojavalı kültür ve sanat örgütlerinden 10 Ekim hamlesine destek

Kuzey ve Doğu Suriye’de faaliyet yürüten çok sayıda kültür ve sanat örgütü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununa siyasi çözüm talebiyle 10 Ekim’de başlatılan küresel hamleye desteklerini açıkladı.

Qamişlo’da düzenlenen ortak basın açıklamasına Hîlala Zêrîn Hareketi, Kültür ve Sanat Kurulu, Sanatçılar Birliği, Aydınlar ve Edebiyatçılar Komitesi ve Mezopotamya Kültür ve Sanat Hareketi katıldı.

Kültür ve sanat örgütleri, 100’ü aşkın merkezde başlatılan Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü hedefleyen uluslararası hamleye destek verdiklerini duyurdu.

Qamişlo’daki Mihemed Şêxo Kültür ve Sanat Merkezi önünde yapılan açıklamayı, Mezopotamya Kültür ve Sanat Hareketi Eş Başkanı Gulbihar Omer okudu.

Açıklamada, Ortadoğu'da yaşanan kriz ve soykırımların, hegemonik devletlerin politikalarının bir sonucu olduğuna ve farklılıkları reddeden tekçi ulus devlet zihniyetinin bölgedeki barışın önündeki en büyük engel olduğuna vurgu yapıldı.

Açıklamada Abdullah Öcalan'ın fikirler ve felsefesinden alan Rojava devriminin tüm halkları, grupları, etnik kökenleri ve dinleri bir çatı altında topladığı ve bu tecrübenin tüm dünyaya örnek bir yönetim modeli oluşturduğu ifade edildi.

Kültür ve sanat örgütleri, “Bölge halkını Demokratik Ulus modelinden başka hiçbir yönetim modelinin kurtaramaz" diyerek Abdullah Öcalan'a özgürlük hamlesine katılım çağrısı yapıldı.

Yapılan bu açıklamanın ardından, katılımcılar BM Mülteciler Yüksek Komiserliği binası önünde 7 gündür devam eden çadır eylemini ziyaret etti.