Rûken Ehmed: Direniş saflarını güçlendirelim

İşgalci Türk ordusunun bölgeye dönük saldırılarına tepki gösteren TEV-DEM Eşbaşkanı Rûken Ehmed, Direnişte ısrar etmeliyiz, özgürlüğümüze ve toprağımıza sahip çıkalım” dedi.

Rûken Ehmed, "“Halkımız, Önder Apo’nun direnişi, Türkiye zindanlarındaki tutsakların direnişini örnek alarak direniş saflarını güçlendirmelidir. Öfkemizle işgalci Türk devletinin saldırılarını boşa çıkarmalıyız. Türk devleti bölge halkını göçertmekte ısrar ediyor, biz de toprağımızda yaşamakta, direnmekte ısrar etmeliyiz ki özgürlüğümüze ve toprağımıza sahip çıkalım” dedi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Eşbaşkanı Rûken Ehmed, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetim Alanlarına dönük saldırılarına ilişkin ajansımıza konuştu.

'TÜRK DEVLETİ ALT YAPININ ONARILMASINI HAZMEDEMEDİ'

Türk devletinin bu yıl içerisinde Kuzey ve Doğu Suriye Bölgesi’nin alt yapısının birden fazla kez hedef alındığına dikkat çeken Rûken Ehmed, “Türk devleti, halka hizmet eden bölgeleri hedef alıyor. Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi, imkanlarıyla ve ambargoya rağmen halka hizmet eden yerleri tekrardan kullanılabilir hale getirdi, hasarlar onarıldı. Tahrip edilen alanların Özerk Yönetim tarafından kısa sürede onarılmasını Türk devleti hazmedemedi. Bu kadar kısa sürede halkın hizmetine sunulan alt yapının onarılmasını hazmedemedi. Ayrıca bölgede halkların ortak fikirleri doğrultusunda yapılan Toplumsal Sözleşme’ye karşı da tahammülsüzlüğünün göstergesidir. Soykırımcı, işgalci olan Türk devleti, bölgede imkanların sınırlı olmasına rağmen bölgenin ihtiyaçlarının gideriliyor olması ve Toplumsal Sözleşme’nin onaylanmasıyla bir kez daha Kuzey ve Doğu Suriye’nin alt yapısını hedef aldı” dedi.

'HALK GÖÇERTİLMEK İSTENİYOR'

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye Bölgesi’nin alt yapısını hedef almasındaki amacına değinen Rûken Ehmed, şöyle devam etti: “Bölgenin alt yapısının hedef alınmasındaki esas amaç, halkı göçertmektir. Hedef alınan yerler bölgedeki kurum ve kuruluşlar ve halkımızın mekanlarıdır, halk bu mekanlarda çalışma yürütüyor. Ayrıca geçim kaynaklarını sağladıkları yerlerdir ve böylece de dışarıya bağımlı olmuyorlar. Fakat bölge halkı verdiği kararında ısrarcı. Yiyecek bir şeyimiz olmasa bile toprak yeriz ve toprağımızdan ayrılmayız, diyor. Halk, 'eğer Türk devleti alt yapımıza zarar vermek istiyorsa kendi imkanlarımızla alt yapımızı onarırız' mesajı verdi. Türk devletinin tahammülsüzlüğü, halkların direnişte ısrar etmesi nedeniyledir. Türk devleti, teslim olan bir halk gerçekliğiyle karşılaşmak istiyor, fakat halkımız direnişi büyüttü. Ayrıca Kuzey ve Doğu Suriye halklarının, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için başlatılan hamleye aktif katılması da Türk devletini rahatsız ediyor.”

'SİVİLLERİN HEDEF ALINMASI ÇARESİZLİĞİN GÖSTERGESİDİR'

Sivil insanların hedef alındığına da işaret eden Rûken Ehmed, “Sivillerin hedef alınması, Türk devletinin çaresizliğinin göstergesidir. Kürt Özgürlük Hareketi gerillası, kış koşullarına rağmen Medya Savunma Alanları’nda değerli eylemler gerçekleştirdi. Bu eylemlerle İmralı’da Önder Apo tarafından yürütülen direnişe arka çıktılar. Türk devleti, Kürt Özgürlük Hareketi savaşçılarına karşı yenilgisi nedeniyle bölgenin alt yapısı ve sivilleri hedef alıyor” diye konuştu.

‘ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE VE TOPRAĞIMIZA SAHİP ÇIKALIM’

Rûken Ehmed, Türk devletinin halkları hedef almasını kınayarak, konuşmasını şöyle tamamladı: “Halkımız, Önder Apo’nun direnişi, Türkiye zindanlarındaki tutsakların direnişini örnek alarak direniş saflarını güçlendirmelidir. Eylemlerimizle, mücadele ve direnişimizle Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamalıyız, saldırılara karşı alanlarda olmalıyız ve öfkemiz dinmemeli. Öfkemizle işgalci Türk devletinin saldırılarını boşa çıkarmalıyız. Yurt dışında yaşayan halkımız ve dostlarımız da bu saldırıları halkların iradesine dönük gerçekleşen saldırılar olarak bilmeli. Türk devleti bölge halkını göçertmekte ısrar ediyor, biz de toprağımızda yaşamayı, direnmeyi ısrar etmeliyiz ki özgürlüğümüze ve toprağımıza sahip çıkalım.”