SİHA saldırısında şehit düşen iki savaşçının kimlikleri açıklandı

HRE, Rizgar Welat ve Rojhat Bêkes adlı savaşçılarının Türk devletinin SİHA saldırılarında şehit düştüğünü duyurarak, şehitlerin hayallerini gerçekleştirme sözü verdi.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Çağın Direnişi İkinci Hamlesi’nde şehit düşen 2 savaşçının kimliğini açıkladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Efrîn Bölgesi’nde Çağın Direnişi İkinci Hamlesi’nde çalışma yürüten yoldaşlarımız Rizgar ve Rojhat, 14 Haziran’da Türk devletinin hava saldırıları sonucu şehadete ulaştılar.

RİZGAR VE ROJHAT DİRENİŞ TARİHİNİN GÜÇLÜ HALKASIYDI

Yurtseverlik duygularıyla güçlü olan Efrîn, Kürt Özgürlük Hareketi ve sahiplenilmesine büyük sorumluluk üstlenen bölgelerimizden biridir. Efrîn halkımızın binlerce kahramanı, Kürdistan davası için ülke genelinde işgalcilere karşı mücadele etti ve gerektiğinde büyük bedeller ödedi. Rojava Devrimi’nin son 10 yılında da direniş geleneğini koruma öncülüğü duruşunu layıkıyla yerine getirdi. Toprağı Dêrik’ten Halep’e kadar uzanan yurtsever Efrîn halkımız aynı zamanda özgürlük mücadelesinin savunucusu oldu.  Özgürlüğe güçlü bir şekilde bağlı olan halkımız on binlerce şehidin anısına sahip çıkmayı hiçbir zaman bırakmadı. Özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadeleyi bir an olsun bırakmadı. Halkımızın kahraman evlatları olan yoldaşlarımız Rizgar ve Rojhat, bu direniş tarihinin güçlü halkalarındandır.

İŞGALİN ARDINDAN DÜŞMANA KİNİ VE ÖFKESİ ARTTI

Rizgar yoldaşımız 2015 yılında, işgal saldırıları Efrîn ve çevresinde arttığında direniş cephelerinde yer aldı. 2016 ve 2017 yıllarında çete gruplarına karşı birçok hamlede yer aldı, bir savaşçı olarak kendini geliştirdi. Çalışkan ve savaşçı olarak daha gelişmek için mesleki eğitimini başarıyla tamamladı. Efrîn’in işgalinin ardından düşmana karşı öfkesi ve kini arttı, işgalcilere karşı eylemlerimizde aktif biçimde yer aldı. Şehadete ulaştığı ana kadar da sorumluluklarını yerine getirdi.

HALKIN EFRÎN’E DÖNÜŞÜ İÇİN BÜYÜK EMEK VERDİ

Rojhat yoldaşımız ise Efrînli yurtsever bir ailenin oğlu olarak toprakları üzerindeki işgali kabul etmedi ve 2020 yılında Türk devletine karşı özgürlük mücadelemize katıldı. Bütün yoldaşları gibi kendini halkına her zaman borçlu hissetti. Halkının Efrîn toprağına dönmesi için büyük emek verdi. Birlikte şehit düştükleri Rizgar yoldaşla, kolektif çalışma yürüttü ve pratik başarılara sahip oldu.

Yoldaşlarımız Rizgar ve Rojhat şahsında tüm şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Şehitlerinin anılarını mücadelemizde yaşatacağımıza ve hayallerini gerçekleştireceğimiz sözünü yineliyoruz.

Kahramanlarımızın kimlik bilgiler şöyle;

Kod adı: Rizgar Welat

Adı soyadı: Yusif Hiso

Anne adı: Emîne

Baba adı: Mira

Şehadet yeri ve tarihi: Efrîn Bölgesi-14 Haziran 2023

***

Kod adı: Rojhat Bêkes

Adı soyadı: Kawa Hesen

Anne adı: Sîham

Baba adı: Farûq

Şehadet yeri ve tarihi: Efrîn Bölgesi-14 Haziran 2023.”