Serêkaniyê’de 1 çocuk katledildi, onlarca yaralı var

Serêkaniye’de işgalci Türk devleti ile desteklediği çeteler arasında çıkan iç çatışmada 1 çocuk katledilirken, onlar kişi de yaralandı.

Türk devleti ve çeteleri tarafından işgal edilen Serêkaniyê’de dün, ‘Hemzat′ ve ′Sivil Polisler ′adındaki çeteleri ile bu gruplarda yer alan Qeran ve Igêdat aşiretlerinden olan bazı çeteler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.
ANHA'nın haberine göre kentin Kenais (dêran), Ehmed Kan ve Xerabat Mahallesi’ndeki çeteler ve diğer gruplar ağır silahlarla çatıştı. Çetelerden ölü ve yaralıların olduğu çatışmada, bir çocuk katledilirken aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.
Her iki çetenin 10’u aşkın kayıp ve yaralı verdiğini bildiren kaynaklar, çetelerin hastaneye kaldırıldığını ifade etti. Kaynak, çatışmada ağır silahlarla yaralananların sayısına ilişkin herhangi bir bilgilendirmede bulunmadı.
Söz konusu çetelere ait bir uçaksavarın da aralarında bulunduğu 5 aracın imha edildiğini belirten kaynak, işgalci Türk devleti güçlerinin çatışmayı durdurmak için müdahalede bulunduğunu bildirdi.
Serêkaniyê halkı, işgalci Türk devleti çeteleri ile desteklediği diğer çeteler arasında her gün yaşanan çatışmalar nedeniyle endişe içinde yaşadıklarını söyledi.