‘Sessizlik Başûr’a da saldırıdır’

KDP’nin eski yöneticilerinden İsmail Ali İsmail, Türk işgalciliğinin kimyasal silah vahşetine sessizliğin, Başûrê Kurdistan kazanımlarına da saldırı olduğunu söyledi.

Eski pêşmerge İsmail Ali İsmail, Başûrê Kurdistan halkının, KDP’nin engellemelerine rağmen eylemlerini yükselterek hükümeti alçak işgalcilere ve kullandıkları kimyasal silahlara karşı durma çizgisine getirmesi gerektiğini vurguladı.

KDP’nin eski pêşmerge ve yöneticilerinden İsmail Ali İsmail, Rojava politikasına tavır alarak 2019’da Rojavayê Kurdistan’a kaçak yollarla ulaşanlardan. Kürt düşmanlarının, 6 ayı aşkın süredir Başûrê Kurdistan’da Kürt halkına ve gerillasına karşı her türlü silahı kullandığını anımsatan İsmail, “Gerillaya karşı kimyasal silah gibi birçok yasaklı silahı kullandı. Tüm bu saldırılarına rağmen de gerillanın direnişini kıramadı. Her yerde direniş var. Hiçbir ahlaki ölçüsü olmayan bu alçak düşman, sadece gerillaya karşı değil, Kurdistan halkına ve doğasına karşı da kullanıyor” dedi. 

GERİLLA KALMAZSA BAŞÛR DA KALMAZ

İsmail, Başûrê Kurdistan’daki hükümetin saldırılara karşı süregelen sessizliğine işaret ederek şöyle konuştu: “Gerilla kalmazsa Başûrê Kurdistan’ın kalması zordur. Hükümet, işgalcilere destek veriyor. KDP baştan beri bu düşmana yardım ediyor. Bir süre önce gerillalar için gaz maskeleri gidiyordu. KDP bunlara el koydu. 6 ayda 44 gerilla kimyasal silah saldırılarında şehit düştü ama KDP hükümeti bir açıklama yapmadı. Şehit düşenler Kürtlerdi, Kürt ulusal devrimine hizmet ediyordu. Düşmanın kullandığı kimyasal saldırılardan etkilenen Başûrê Kurdistan halkı da hastanelerde ama şu ana kadar onlara ilişkin de bir açıklaması yok.” 

İŞGALE KARŞI DURANA DA ENGEL

KDP’nin işgale karşı direnmek isteyen halka da engel olduğunu söyleyen İsmail Ali İsmail, “Halkın düşmana karşı eylem yapmasına fırsat vermiyor. Bundan da belli oluyor ki işgalcilere destek veriyor” dedi.

Tüm baskı ve engellemelere rağmen Başûrê Kurdistan’ın halkının, Kürdistan halkına hizmet eden gerillaya yardım etmesi gerektiğini söyleyen İsmail Ali İsmail, şunları ekledi: “Gerilla dört parça Kurdistan için fedaice mücadele ediyor. Halkımız eylemlerini yükselterek hükümeti alçak işgalcilere ve kullandıkları kimyasal silahlara karşı durma çizgisine getirmelidir.”