‘Seyit Evran’ın 30 yıllık birikimini özgür basının gücüne dönüştüreceğiz’

Özgür TV’nin Rojava’daki çalışanları Gazeteci Seyit Evran’ın ölümsüzleşmesinden derin üzüntü duyduklarını ifade ederek, onun 30 yıllık birikimini özgür ve sosyalist basının gücüne dönüştürüp tüm ezilenlere aktarmaya devam edeceklerini kaydetti.

Kuzey ve Doğu Suriye’de Özgür TV için çalışma yürüten basın emekçileri, 22 Eylül günü şehit düşen 30 yıllık Gazeteci Seyit Evran’ı yazılı bir açıklama ile andı.

Ajansımızın emekçileri başta olmak üzere YRA üyelerine, ailesine ve dostlarına başsağlığı dileklerini ileten Özgür Tv emekçileri, şunlara yer verdi:

“Bizler Özgür TV’nin Rojava’daki çalışanları olarak değerli gazeteci arkadaşımız, özgür, yurtsever basın emekçisi Seyit Evran'ın yaşamını yitirdiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Yoldaşımız, meslektaşımız Seyit Evran’ın ölümsüzleşmesinden derin bir üzüntü duyduğumuzu belirtmek isteriz. Öncelikle tüm Fırat Haber Ajansı (ANF) emekçilerine, Özgür Basın Birliği (Yekîtiya Ragihandina Azad-YRA) üyelerine, yurtsever basına, dostlarına, ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Gazetecilik faaliyetine başladığı Türkiye ve Bakurê Kurdistan’da çalışmalarını, özgür bir dünya ve Kurdistan düşüyle harmanlayarak yürüten yoldaşımız Seyit Evran, özgür yurtsever basının kurulmasında büyük emekler vermiştir. Burjuva basının tüm hegemonyasına karşı özgür, devrimci bir basın çalışmasının geliştirilmesi için mücadele etmiştir. Bu temelde Bakurê Kurdistan’da önemli süreçlerde kritik görevler ve sorumluluklar üstlenmiştir. Dört parça Kurdistan için yürüttüğü mücadele gibi, Rojava devriminin dünya halklarına tanıtılmasında önemli bir çabanın sahibi olmuştur. Rojava’da basın çalışmalarının geliştirilmesinde birikimini, deneyimini sunmakta tereddüt etmemiştir.

Bizler de Rojava Özerk Yönetim topraklarında faaliyet yürüten Sosyalist Gazeteciler olarak Seyit Evran ve ölümsüzleşen onlarca yurtsever gazeteci arkadaşımız gibi özgür-sosyalist basın çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğimizi, onların mücadelelerini sürdüreceğimizi bir kez daha belirtiyoruz.

Yoldaşımız, değerli basın emekçisi Seyit Evran gerçeklerin, Kurdistan özgürlük mücadelesinin ezilen halklara anlatılması için ömrünün 30 yılında gazetecilik faaliyeti yürüttü. Onun 30 yıllık birikimini özgür ve sosyalist basının gücüne dönüştürüp, gençlere, kadınlara ve tüm ezilenlere aktarmaya devam edeceğiz.

Seyit Evran yoldaşımızı büyük bir minnet ve saygı ile anıyoruz!”