Sotoro şehitleri kitlesel uğurlandı

İşgalci Türk devletinin saldırılarında şehit düşen Sotoro Güçleri’ne üye üç şehit Dêrîk ve Girkê Legê’de yaşayan halk tarafından uğurlandı.

Dêrik Şehit Aileleri Meclisi, İç Güvenlik Güçleri (Sotoro) savaşçıları Mizefer Mihemed Mihemed, Cemîl Hina Hina ve Şerbel Neîm Selîba için Şehit Rûbar Suriye Devrimci Gençlik Merkezi’nde cenaze töreni düzenledi. Sotoro üyeleri, dün işgalci Türk devletine ait silahlı insansız hava aracı (İHA) tarafından Dêrik’te araçlarının hedef alınması sonucu şehit düşmüştü.

Törene Dêrik ve Girkê Legê’de yaşayan halkın yanı sıra sivil toplum kurum temsilcileri katıldı.

Törende Dêrik Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Sûad Mistefa bir konuşma yaparak, “Kararımız kendimizi savunmak, topraklarımızı korumak ve şehitlerin emaneti demokratik ulus projesini savunmak olmalıdır” dedi.

İç Güvenlik Güçleri (Sotoro) üyesi Akad Hena ise, “İç Güvenlik Güçleri olarak sözümüzde duracağız; teröre, saldırganlara ve işgalcilere karşı kalkan olacağız” diye konuştu.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Üyesi Mutî Elî de, “İşgalci Türk devleti, zayıflığından dolayı saldırıyor. Çünkü dünya ölçeğinde bir statüye sahibiz. İşgalci Türk devleti demokratik ulus projesinden korkuyor. Özerk Yönetimi halkların kardeşliği ve ortak yaşam için örnektir” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından şehitlerin şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Şehit Cemîl Hina Hina ve Şerbel Neîm Selîba  Dêrik Mar Yaqûb Şehitliği’nde, Şehit Mizefer Mihemed ise Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’nde toprağa verildi.