Tebqa’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için yürüyüş

Tebqa'da düzenlenen bir yürüyüşle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kınanarak, durumunun netleştirilmesi çağrısında bulunuldu.

Gemlik depreminin ardından Kuzey ve Doğu Suriye halkının, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan bilgi almak amacıyla başlattığı eylemleri sürüyor. Tebqa Şehit Aileleri Meclisi Kadın Ofisi, bu kapsamda bir yürüyüş düzenledi. Tebqa Demokratik Sivil Yönetimi temsilcileri, askeri meclisler, siyasi parti üyeleri, kadın ve gençlik örgütlerinin aralarında bulunduğu Tebqalı yüzlerce yurttaş yürüyüşe katıldı. 

Şehit Hevrîn Xelef Parkı’nda başlayan yürüyüş, Şehit Aileleri Meclisi binasına kadar devam etti. Yürüyüşte, “Bijî berxwedana İmralî” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganları atıldı. Abdullah Öcalan’ın posterlerinin taşındığı yürüyüşte, Şehit Aileleri Kadın Meclisi acilen halkların Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık durumu açıklanmalı” yazılı pankartı açtı.

Şehit Aileleri Meclisi binası önünde yapılan açıklamayı Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Mensûra Foza El Mihemed okudu.

Açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın rehin tutulduğu Bursa kentinin 32 kilometre kuzeybatısında 4 Aralık’ta meydana gelen deprem nedeniyle Abdullah Öcalan’ın durumuna dikkat çekildi.

Abdullah Öcalan ve arkadaşlarının rehin tutulduğu İmralı adasında 26 yıldır herhangi bir haber alınamadığı belirtilen açıklamada, bunun uluslararası hukuka ve insani ilkelere aykırı olduğu, halklarda endişe yarattığı kaydedildi.

Tebqa halkı adına işgalci Türk devletine Abdullah Öcalan’ın durumunu netliğe kavuşturması, İmralı kapısını avukatlara ve ailelere açması çağrısı yapılan açıklamada, ayrıca tüm halklara Abdullah Öcalan’dan haber alınana kadar eylemlerini sürdürmeleri çağrısı yapıldı.