Tebqa’da şehit El Xarûf için kitlesel cenaze töreni

Tebqa’da şehit düşen İç Güvenlik Güçleri Uyuşturucu Mücadeleyle Birimi üyesi Ehmed El Xarûf, kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

İç Güvenlik Güçleri Uyuşturucu Mücadeleyle Birimi üyesi Ehmed El Xarûf, 17 Ekim’de Tebqa’da görevini icra ettiği sırada şehadete ulaşmıştı.

Şehidin cenazesi Tebqa halkı tarafından bugün son yolculuğuna uğurladı.

Tepqa Şehitliği'nde düzenlenen kitlesel askeri törene, kent sakinleri yanı sıra Sivil Yönetim, askeri meclis ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Hind Xelîl, “Şehit Ehmed son yolculuğuna kadar da daima şehitlerin takipçisi oldu. Şehit Ehmet, ülkemizi zehirleyen uyuşturucu ticaretçilerinin eliyle şehit oldu. Önder Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesi sayesinde bugünlere geldik. Şehitlerimize bağlı olacağız kazanımlarını koruyacağız” dedi.

Tebqa ve kırsalı Demokratik Sivil Yönetimi İçişleri Komitesi Eşbaşkanı Riyad El Walî ise  “Bu yerde İç Güvenlik Güçleri’nin bir üyesini daha uğurluyoruz. Güvenlik güçleri ülkenin güvenliğini korumak için hep ayakta” ifadelerini kullandı.

El Walî, bölgenin güvenliğini bozacak her türlü tehdide karşı güçlerini seferber edeceklerini ve halkın maddi ve manevi değerlerini koruyacaklarını sözlerine ekledi.

El Xarûf’un şehadet belgesi okunarak aileye teslim edildikten sonra şehidin cenazesi sloganlar eşliğinde toprağa verildi.