Tebqa halkı alanlarda: Gücümüzün kaynağı Önder Apo

Tebqa Kantonu halkı, İmralı tecridini protesto etti, "Gücümüzü Önder Abdullah Öcalan’ın 50 yıllık mücadelesinden alıyoruz. İmralı duvarlarını yerle bir edeceğiz" mesajını verdi.

Tebqa kantonu halkı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi protesto etti. Demokratik Sivil Yönetim temsilcileri, kadın hareketleri, gençler ve aşiret büyükleri ve Suriye’nin Geleceği Partisi üyeleri tarafından Tebqa'nın Birinci Mahallesi’nde bir yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe katılanlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sağlık durumu ile ilgili derhal bilgi verilmesi gerektiğini vurguladı.

Yürüyüş, Demokratik Öğrenci Hareketi binası önünde mitinge dönüştü. Burada toplanan halka seslenen Tebqa Kantonu Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Ehmed El Omer, "Komplo 26 yıldır devam ediyor. Uluslararası güçler de Önder Abdullah Öcalan’ın davası için herhangi bir tavır sergilemediler. İşgalci Türk devletinin bütün çirkin saldırıları Önder Abdullah Öcalan’ın mücadelesi karşısında başarısız oldu. Biz de mücadele ve direnme gücümüzü Önder Abdullah Öcalan’ın 50 yıllık mücadelesinden alıyoruz. Bu güç ve kuvvetle fırtına olup İmralı duvarlarını  yerle bir edeceğiz" diye konuştu.

El Omer, CPT'nin işgalci Türk devletinin Önder Abdullah Öcalan'a karşı işlediği suçlardan sorumlu olduğunu da belirtti.