Tebqalı kadınlar: Devrimci halk savaşına hazırız

Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarının protesto edildiği yürüyüşte konuşan Tebqa Genç Kadınlar Birliği’nden Aye El Silêman, devrimci halk savaşına göre mücadelesini büyütmeye hazır olduklarını ifade etti.

Tebqa Genç Kadınlar Birliği öncülüğünde, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına karşı “Jin, Jiyan Azadî…özgürlüğü sağla” şiarıyla meşaleli yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe Tebqalı yüzlerce kişi, Demokratik Sivil Yönetimi temsilcileri, askeri meclisler, siyasi partiler, gençlik hareketleri, ofisler ve Tebqa’daki kadın komiteleri katıldı.

Tebqa’nın Ewel mahallesinde başlayan yürüyüş, Tanî Mahallesi’ndeki Meyselûn Dörtyolu’na kadar işgale karşı sloganlarla devam etti. Tebqa Genç Kadınlar Birliği yöneticilerinden Aye El Silêman burada bir açıklama yaptı. Aye El Silêman, işgalci Türk devletinin önünde hiçbir uluslararası güç durmadığı için Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını sürdürdüğünü belirterek, buna karşı bölge halkının asla düşmana teslim olmayacağını vurguladı.

Halkın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın projesini destekleyeceğinin altını çizen Aye El Silêman, Kuzey ve Doğu Suriye ve Önder Abdullah Öcalan’a yönelik uygulama ve komplolara karşı devrimci halk savaşına göre mücadelesini büyütmeye hazır olduklarını ifade etti.