Teqil Beqil halkından Türk devletine karşı direnişi büyütme çağrısı

Türk devletinin işgal saldırılarına tepki gösteren Teqil Beqil köy halkı, "Direnişi büyütme" mesajı verdi.

Türk devleti 19 Kasım’ı 20 Kasım’a bağlayan gece Kuzey ve Doğu Suriye'ye dönük hava saldırıları gerçekleştirdi. Dêrik’te Teqil Beqil köyündeki elektrik santralini vuran Türk devleti, olay yerine giden halkı da hedef aldı ve bu saldırılar sonucu 11 sivil şehit düştü.
Teqil Beqil köyü sakinleri, ANF’ye konuşarak, saldırılara tepki gösterdi.

'CESARETLİYSE GÖĞÜS GÖĞÜSE ÇARPIŞSIN!'

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye Bölgesi’ne yönelik saldırılarına tepki gösteren Asya Bekir, şunları söyledi:

“Erdoğan Kürt halkından ne istiyor? Elektrik santralini vurdu. Olay yerine giden halkı vurdu, şehitlerin olduğu arabayı da tekrardan vurdu. 11 sivil şehit düştü. Halkımıza yönelik zulüm var. Evimizdeyiz, köyümüzdeyiz, kimsenin topraklarını işgal etmiyoruz. Topraklarımızda yaşamak hakkımızdır. Buralar bizim köyümüz, kimsenin köyünü işgal etmedik. Erdoğan halkı ve topraklarımızı vurma hakkını nereden alıyor? Rojava toprakları onun değil, topraklarımızda hakkı yoktur. Savaş uçakları ile halkı hedef alıyor. Eğer çok cesaretli ise bizimle göğüs göğüsse çarpışsın. Erdoğan, Kürt halkının başına bela olmuş. Kürt halkı sadece topraklarını savunuyor."

'KORKMUYORUZ, ÖFKEMİZ ARTIYOR'

Savaş uçakları ile vurulan Teqil Beqil köyünde hedef alınan elektrik santralinin 16 köyün elektrik ihtiyacını giderdiğini aktaran Osman Ubeyd Baran, şöyle dedi:
“Hedefleri halkın gözünü korkutmak ve topraklarından göç ettirmek. Türk devletine cevabımız şudur: Korkmuyoruz, saldırılar topraklarımıza olan bağlılığımızı güçlendiriyor. Korktuğumuzu düşünmesinler, öfkemiz daha da artıyor. Çocuklarımız bile artık vuruşlardan korkmuyorlar. Olay yerine intikal eden halkı gözlerimizin önünde vurdular. Kimseden duymadım, olaya şahidim. Topraklarımızı koruyoruz. Kimseye karşı savaş ilan etmemişiz. Bu zulmü kimse kabul etmemeli."

'BİRLİK SALDIRILARI DURDURACAK'

Kürt halkının birlik olmadığı ve mücadeleyi büyütmediği sürece Türk devletinin saldırılarının durmayacağına değinen Hisên Mihemed, “Bu yıl içerisinde köye dönük ikinci saldırı gerçekleşti. Kürtler birlik olmazsa bugün Teqil Beqil köyü bombaladı, yarın farklı bir köyü bombalar. Saldırıların önüne birlik olarak geçebiliriz” diye belirtti.