TEV-DEM: DAİŞ’lilerin yargılanmasını engellemek için saldırılar tırmandı

TEV-DEM, işgalci Türk devletinin Til Rifet’te hastan bombalamasının yeni bir “katliam” girişimi olduğunu belirterek Türk devletinin “DAIŞ teröristlerinin yargılanmasını engellemek için saldırılarını yoğunlaştırdığını” kaydetti.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) yaptığı yazılı açıklamada, tırmanan saldırıların DAİŞ’lilerin yargılanmasını engellemeye yönelik olduğuna işaret etti.

Özerk Yönetim’in Suriye krizinin çözümü için 9 maddelik deklarasyonu ilan ettiğini ve DAİŞ çete mensuplarının yargılanması için karar alındığını hatırlatan TEV-DEM, Rusya ile ABD’nin öncülük ettiği Uluslararası Koalisyon’un saldırılara müdahale etmek istemediğini ve ahlaki bir tutum göstermediğini kaydetti.

Her iki tarafın da siyasi çıkarlarını esas aldığı ve halkın çıkarlarını görmezden geldiğini belirten TEV-DEM, özellikle Şam ambargosu altında olan Şehba Kantonu’nun durumuna dikkat çekerek  “Şu anda Şehba’da istikrarsızlık hakim. Bunun nedeni ise Türk devleti ve çetelerinin bölgede ilan ettiği savaş ve saldırılar. Rusya ve Şam ise Türk devletinin faşizm saldırılarına karşı net tutum göstermiyor” dedi.

Til Rifet Hastanesi’nin bombalanmasının “katliam” girişimi olduğunu kaydeden TEV-DEM, “Buradaki temel amaç ise binlerce hastanın yaşamını tehlikeye atmak, onlara verilen desteği kesmek ve göçe zorlamak. Bu hastane saldırı ve ambargoya rağmen hastalara hizmet eden, acil durumlara müdahale eden tek hastane. Saldırı sonucunda hastanenin çalışması durdu” ifadelerini kullandı.

TEV-DEM, Türk devletinin “bölgenin istikrarını yok etmek ve DAIŞ teröristlerinin yargılanmasını engellemek için saldırılarını yoğunlaştırdığını” belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM), insan hakları örgütleri ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin (ICRC) bu saldırılardaki sorumluluğuna da vurgu yapan TEV-DEM,  saldırılara karşı sessizliklerinin gerçek bir felakete yol açacağını kaydetti.

TEV-DEM, “Kürt halkı ve tüm bölge halkına, Şehba’da Türk devletinin soykırım ve işgal saldırılarına karşı direnen Efrînli göçmenler ile yerel halka destek vermesi çağrısı yapıyoruz. Türk devletinin tüm halkların iradesinden intikam almak istediği açık, bu kapsamda direniş ve mücadele seviyemizi yükseltmeliyiz” diye noktaladı.