TEV-DEM'den Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için çağrı

TEV-DEM, hukuk, özgürlük ve demokrasi örgütlerine, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için çağrıda bulundu.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik Uluslararası 9 Ekim Komplosu'na karşı yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "26 yıl önce bölge, barışçıl çözümler ve demokrasiye doğru ilerliyordu. Abdullah Öcalan'ın ateşkes girişimi, barış sürecinin başlangıcı olarak görülüyordu ve amacı Türkiye'deki savaşı sona erdirip bölgeyi demokratik bir devlet modeli haline getirmekti. Ancak Türk devleti, kirli bir siyasi oyunun aracına dönüşerek ahlak ve demokrasi değerlerini çiğneyerek uluslararası hukuku hiçe sayan bir komplonun tuzağına düşmüştür. Bu komplonun amacı, Kürt halkını yok etmek ve demokratik çözüm ve barışı engellemekti” denildi.
Abdullah Öcalan'ın İmralı Cezaevi'nde 25 yıldır sürdürdüğü direnişe ve Türk devletinin saldırılarına değinilen açıklamada, "Bu siyasi eylemler insan haklarına aykırıdır ve tecrit sistemi çaresizlik ve boyun eğmenin sonucudur. Bu devletler Kürt halkının varlığını inkâr etmeye ve onlara zorunlu göç politikası uygulamaya devam ediyor” diye kaydedildi.

Bölgeye yönelik günlük saldırılar ve suçlarla birlikte altyapıyı tahrip eden işgalci Türk devletinin insanlığa karşı suç işlediğinin vurgulandığı açıklamada, Kuzey ve Doğu Suriye'deki tüm siyasi, ulusal güçlere, sivil toplum kuruluşlarına yanı sıra tüm bileşenlere Abdullah Öcalan'ın kazanımlarının korunması temelinde mücadele etme ve direnişi yükseltme çağrısı yapıldı.

TEV-DEM, hukuk, özgürlük ve demokrasi örgütlerine, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için demokratik faaliyetler düzenleme ve değerlerinin korunması için mücadele etme çağrısı yaptı.