TEV-DEM, KNK'ye saldırıyı kınadı

TEV-DEM, KNK Başûrê Kurdistan Temsilciliği'ne yönelik saldırıyı kınadı, halkı kazanımları korumaya ve devrimci halk savaşına çağırdı.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), işgalci Türk devletinin başta Kuzey ve Doğu Suriye olmak üzere Başurê Kurdistan ve diğer parçalara yönelik arttırdığı saldırılara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK) Başurê KurdistanTemsilciliği’ne yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıya dikkat çekilen açıklamada, “Kurdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) kontrolü altındaki bölgelerde ofisin hedef alınması korkakça bir yaklaşımdır. KDP'nin bu saldırıdaki iş birliği Kurdistan'ın ulusal birlik çabalarına vurulan bir darbedir” denildi.

'TÜRK DEVLETİ KORKAKÇA SALDIRIYOR'

Açıklamada, işgalci Türk devletinin QSD’nin Güvenliği Güçlendirme Operasyonu’nun başarısı ve savaş cephelerini genişletme komplolarının boşa çıkmasının ardından, Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerindeki halkın iradesini kırmaya yönelik saldırılarını artırdığına işaret edilen edildi. Türk devletinin bölgede gerçekleştirdiği hava saldırılarında DAİŞ ve destekçilerinin küresel terörüne karşı mücadele eden çok sayıda öncü ve sivilin şehit olduğu da hatırlatıldı.

İşgalcilerin Araplara, Kürtlere, Ermenilere, Süryanilere ve diğer birçok bileşene karşı aynı soykırım politikasını yürüttüğünü belirtilirken, "Türk devleti bölge halkının iradesinin gelişmesinden ve birliğinden korkuyor" denildi.
Kendine ırkçılığı, dinciliği ve terörizmi temel kılan bir devletin siyasi, ulusal, bölgesel ve uluslararası güçleri tehdit eden bir düzeye geldiğini vurgulayan TEV-DEM, uluslararası güçlerin kendi çıkarları uğruna insanlık dışı suçları işleyen işgalci Türk devletine destek çıktığını vurguladı.

'TÜRK DEVLETİ KDP KONTROLÜNDE KATLEDİLİYOR'

KDP kontrolünde KNK üyesi Deniz Cevdet Bülbün'ün katledildiği saldırının, MİT'in kentte ne kadar yaygın olduğunun bir göstergesi olduğu belirtilirken, KDP’nin kendini işgalci Türk devletine teslim ettiğinin altı çizildi.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"İşgalci Türk devletinin işlediği suçlara karşı uluslararası toplumun sessizliğini ve politikalarını şiddetle kınıyoruz. Halkımızın iradesine karşı savaş ilan eden ve uluslararası toplumunun yanı sıra güçlerimizin terörle mücadelede esas ortağı olan Uluslararası Koalisyonun gözü önünde her geçen gün suç işleyen işgalci Türk devleti, bölgeye yönelik gerek kara gerek hava saldırısıyla bölgedeki halkın iradesinin hedef alarak demokratik projemizi boşa çıkarmayı amaçlıyor. Uluslararası toplumu ve güçlerin bu sessizliği bu suça açıkça destek çıktığının bir göstergesidir.

Son olarak bölge halkımızı her yerde kazanımlarını korumaya, devrimci halk savaşı mücadelesi temelinde örgütlenmeye çağırıyoruz."