TEV-DEM tecride karşı uluslararası toplumu baskı yapmaya çağırdı

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununa siyasi çözüm talebiyle yürütülen küresel hamleye destek vererek, Türk devletine baskı uygulamaya çağırdı.

TEV-DEM yaptığı yazılı açıklamada başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere uluslararası kurumları Türk devletine baskı uygulamaya çağırdı.

TEV-DEM, "Faşist Türk devletinin izlediği politika, Osmanlı'dan miras kalan ırkçı ve tarihi bir politikadır. Faşist iktidar, gerek Türkiye'de gerekse çevre ülkelerde toplumun gelişmesinden, gerçek demokrasi standartlarının oluşmasından korkuyor ve bu halkların iradesinden her zaman intikam almaya çalışıyor” dedi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi:

“Türkiye bu dönemde bölge ve dünya siyasetindeki asıl nüfuz merkezinin Önder Abdullah Öcalan olduğunu görüyor. Önder Abdullah Öcalan, halk iradesinin ve insanlığın kültürlerinin direniş ruhunu yeniden canlandırdı ama faşist iktidar bu gelişmeden korkuyor; Bu nedenle Önder Abdullah Öcalan'ın davasının içeriden de dışarıdan da yok edilmesi için bilinçli olarak soykırım politikası yürütüyor.

Böylece faşist devlet, işlediği menfur suçları örtbas edebileceğini zannediyor. Bunun için Önderliğin mücadele ve direnişini yok etmek için onu tutsak etmeye ve haklarını elinden almaya devam etmektedir.

Başta BM himayesindeki örgütler, tutsakların davalarıyla ilgili kuruluşlar ve CPT olmak üzere Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) olarak, tüm uluslararası hukuki ve sivil örgütleri Türk faşist iktidarına baskı yapmaya ve zor kullanmaya çağırıyoruz. Önderliğin akıbeti açıklığa kavuşturulsun. Temsilciler Önder Abdullah Öcalan'ı ziyaret etsin, onun sağlık durumunu öğrensin ve Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünün gerçekleşmesi için pratik adımlar atsın.

Aynı zamanda Kurdistan'daki ve bölge dışındaki halk ve oluşumları, tüm siyasi, ulusal güçleri ve sivil toplum örgütlerini sahaya çıkmaya ve önderliğin çağdaş uygar direnişini desteklemeye çağırıyoruz. Bakurê Kurdistan’da zindanlarda direnen Kurdistan halkına ve dostlarına destek olmak için halkımızı özgürlük hamlesi faaliyetlerine katılmaya çağırıyoruz. Önder Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılmasına kadar mücadeleyi ve direnişi geliştirelim."