TEV-DEM: Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye'ye saldırılarını artırıyor

TEV-DEM, işgalci Türk devletinin uluslararası sessizlikten yararlanarak, Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları artırdığını belirtti.

TEV-DEM AÇIKLAMA

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

TEV-DEM, işgalci Türk devleti ve çetelerinin son günlerde Efrin-Şehba ve Minbic kantonunun köylerini bombaladığını ifade etti. Açıklamada Şehba’nın Semuqa köyünde aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda sivilin yaralandığı vurgulandı.

TEV-DEM açıklamasında,  "Türk hükümeti her şeye saldırı politikası yürütüyor. Bu politika halkımıza yönelik siyasi soykırım politikasının devamıdır. Tarımsal altyapıyı yıkıp yakmak, sosyal ekonomiyi yok etmek, tarım ürünlerini zayıflatmak demektir. Amacı yurttaşların iradesini kırmak ve yaşam haklarını elinden almaktır” denildi.

Efrîn-Şehba kantonu göçmenlerinin işgalci Türk devletinin saldırılarına ve Şam hükümetinin uyguladığı kuşatmaya direndiklerini söyleyen TEV-DEM, "Türk devleti, irade ve direnişten intikam almak için saldırılarını gerçekleştiriyor. Bu irade ve direniş özgür bir yaşamın temelidir”  diye belirtti

Uluslararası topluma, işgalci Türk devletine, bölge halkına yönelik saldırı ve suçlarını durdurması için baskı yapılması çağrısında bulunulan açıklamada, "Türk devleti uluslararası sessizlikten yararlanarak, bölge halkına yönelik saldırıları artırıyor" denildi.