Tirbespiyê’de şehide uğurlama töreni

Yakalandığı hastalık sonucu şehit düşen Öz Savunma Güçleri Üyesi Silêman El Salih, Tirbespiyê’de son yolculuğuna uğurlanırken, şehitlerin kazanımlarını koruma sözü verildi.

Cizre bölgesinden yüzlerce kişi, geçirdiği ağır bir hastalık sonucu şehit düşen Öz Savunma Güçleri savaşçısı Silêman Xidir El Salih için Tirbespiyê’de düzenlenen törene katıldı.

Tirbespi ilçeye bağlı Dugir köyündeki Şehit Dilşêr Şehitliği’nde düzenlenen törende “"Şehîd namirin" sloganı atıldı.

Törende Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Zeki İbrahim, Askeri Meclis Halkla İlişkiler Komisyonu Üyesi Mihemed Zedan ile şehidin halası Ferhan El Hezai birer konuşma yaptı.

Şehidin ailesine taziyelerini sunan Mihemed Zeki İbrahim, "Biz şehit aileleri olarak ağır bedeller ödedik. Topraklarımızın ve insanlarımızın korunması için bedeller ödemeye devam ediyoruz. Kuzey ve Doğu Suriye'nin bileşenleriyiz, bu topraklarda yaşayan herkesin kanı birbirine karışmıştır. Kimsenin kaderimizle oynamasına izin vermeyeceğiz” dedi.

QSD adına konuşan Mihemed Zedan, her bir şehitle, mücadele kararlılıklarının daha da güçlendiğini ifade ederek, “Askeri güçler olarak gücümüzü halkın desteğinden alıyoruz. Şehitlerin kazanımlarını koruyacağımıza söz veriyoruz" diye konuştu.

Şehidin şehadet belgesi okunduğu sırada Şehit Silêman El Salih’in halası Ferhan El Hezaî, şehitlerin mücadelesini başarı ile taçlandırılana kadar sürdüreceklerini söyledi.

Ardından şehidin cenazesi sloganlar arasında toprağa verildi.