TKŞ: Saldırılar irademizi kıramaz, QSD’nin arkasındayız

TKŞ temsilcilerinden Fadya Sido, Türk devletinin hava saldırılarını kınayarak “Bu saldırılar irademizi kıramaz. Her zaman askeri gücümüz QSD’nin arkasında olacağız, destek vereceğiz” dedi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) temsilcilerinden Fadya Sido, Türk devletinin hava saldırılarına tepki gösterdi ve işgale karşı sonuna kadar direneceklerini belirtti.

Fadya Sido, Cumartesi gecesi Kuzey ve Doğu Suriye’nin Şehba, Dêrik, Kobanê ve Zirgan kentlerinin vurulduğunu hatırlattı.

 Fadya Sido şunları belirtti: “Bu saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz. Bu vahşice bir saldırı. Halka, kentlere, köylere saldırıyorlar. Bu saldırılar uluslararası güçlerin sessizliğiyle sürüyor. Türk devletinin saldırıları, bir günlük, bir aylık ya da bir yıllık saldırılar değil. On yıldır kentlerimize, halkımıza saldırıyorlar. Uluslararası güçlerin sessizliği sonucu Türk devleti, her zaman daha büyük saldırılar gerçekleştiriyor” diye konuştu.

Türk devletinin işgal alanlarını genişletmek istediğini belirten Fadya Sido, İstanbul’da kontrgerila faaliyeti olarak gerçekleştirilen bombalı saldırı bahane edilerek Kuzey ve Doğu Suriye’nin yeniden hedef gösterildiğini anımsattı.

Fadya Sido şöyle konuştu: “Türk devleti bu saldırılarıyla, kirli planlarını büyütmek ve yeni kentler işgal etmek istiyor. Halkın gücü, desteği bize büyük bir irade veriyor. Halkın dayanışması en büyük güçtür. Biz işgale karşı direnmekten onur duyuyoruz. Yaşadığımız sürece, son damla kanımıza kadar direnişimiz sürecek. Bu saldırılar irademizi kıramaz. Her zaman askeri gücümüz QSD’nin arkasında olacağız, destek vereceğiz. Türk devletinin işgal saldırılarını yeneceğiz. Türk devletinin yeni işgal saldırılarını hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz.”