Toplumsal Sözleşme Tüzüğü oylamaya sunulacak

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Genel Meclisi Eşbaşkanı Ferîd Etê, hazırlanan Toplumsal Sözleşme Tüzüğü’nün yarın Genel Meclis’te oylamaya sunulacağını söyledi.

Kuzey ve Doğu Suriye Toplumsal Sözleşme’nin Geniş Komitesi, 7 Aralık’ta yapılan 4 günlük toplantının ardından tüzüğünün son şeklini hazırlandı. 

Kabul edilen ve son şekli verilen Toplumsal Sözleşmeye ilişkin ANHA Haber Ajansına konuşan konuşan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Genel Meclisi Eşbaşkanı Ferid Etê şunları söyledi: "Toplumsal Sözleşme Tüzüğü, yetkililerle detaylı görüşmesi amacıyla Genel Meclis’e gönderilmişti. Genel Meclis üyeleri ve 7 yasama ve sivil meclislerinin temsilcileri sözleşmeyi detaylıca görüştü.

Genel Meclis’in Toplumsal Sözleşme’nin onaylanması için yarın (12 Aralık Salı) olağan toplantısını yapacağını belirten Ferid Etê, bu toplantının çok önemli olduğunu söyledi.

Ferid Etê, "Toplantıda sözleşmenin her maddesi oylanıp onaylanacak ve ardından Kuzey ve Doğu Suriye için sözleşmenin tamamı için oylama yapılacak" diye belirtti.