Kobanê’de katledilenlerin tümü işçiydi

İşgalci Türk devletinin Kobanê’ye yönelik saldırılarında şehit düşen 5 kişiden 3’ünün aynı atölye işçisi olduğu bildirildi. Diğer ikisi inşaat işçisiydi.

İşgalci Türk devleti silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile Kobanê'nin 45 km güneyinde yer alan Sirin ilçesinin Qesif köyünde bir oto tamiri yapan atölyeyi hedef aldı.

Saldırıda üç işçi şehit düştü.  Bunlardan Îsmaîl Xellê, evli ve temizlik işinde çalışıyordu. Sirin'in Saniî’ye köyü nüfusuna kayıtlıydı.

Ebdurehîm Hecî, Sirin'in güneyindeki Şehitler Köyündendi. Altı çocuk babasıydı ve oto tamir atölyesinde ailesinin geçim kaynağını sağlamak için nöbetçi olarak çalışıyordu.

Ebdurehîm Nesan, Sirin ilçesinde ikamet ediyordu. Evli ve yedi çocuk babasıydı. Bombardıman sırasında atölyede nöbetçiydi.

Aynı gün Türk devletinin, Kobanê'nin Xirabişk köyünü bombalaması sonucu motosiklet üzerinde seyahat eden iki kişi daha şehit düştü.

Şehit düşenlerden 37 yaşındaki Gêlo Şêx, evli ve 6 çocuk babasıydı. Kobanê'nin Toqlî köyünde yaşıyordu ve inşaat işlerinde çalışıyordu. Daha önce kardeşi de şehit düştüğü için onun çocuklarına da Gêlo Şêx bakıyordu.

Huzeyfe Hiso, Kobanê'nin batısındaki Zorava köyü nüfusuna kayıtlı, evli, iki kız ve iki erkek çocuk babasıydı. Ailesinin geçimini sağlamak için inşaat işlerinde çalışıyordu.

Beş şehidin cenazeleri 7 Ekim'de Kobanê’deki Şehit Dicle Şehitliği’nde halkın katılımıyla düzenlenen kitlesel törenle toprağa verildi.

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik son bir hafta içerisindeki saldırılarında en az 46 kişi şehit düştü, 52 kişi yaralandı. Saldırılarda sivil altyapılar, evler ve temel hizmet kurumları bombalandı.