Türk devletinin bombardımanı sürüyor

İşgalci Türk devleti gece saatlerinde İç Güvenlik Güçlerinin Koçerat bölgesindeki noktaları ile ve Şehba ve Şêrawa’da 4 noktayı bombaladı.

Türk savaş uçakları gece saatlerinde İç Güvenlik Güçlerinin Qamişlo kantonunda Dêrik ilçesine bağlı Koçerat köyünde bulunan merkezlerini bombaladı.

İç Güvenlik Güçleri yaptığı açıklamada Asayiş noktasına yapılan saldırıda bir grup üyelerinin şehit düştüğünü ve yaralıların olduğunu bildirdi. Daha detaylı açıklamanın sonra yapılacağı belirtildi.

Şehba’nın Til Rifet ilçesi ile Eyn Deqnê ve Semûqa köyleri ve Şêrawa’nın Soxaneke köyleri de gece saatlerinde bombalandı. Soxaneke köyünde Şam hükümet güçlerine ait bir nokta bulunuyor. Bombardımanın sonucuna ilişkin bilgi edinilemedi.

Pazar günü de gün boyunca çok sayıda bölge işgalci Türk devletinin saldırılarına maruz kalmıştı. İşgalci devlet özellikle 5 Ekim’den bu yana saldırılarını boyutlandırdı ve sivil altyapıları doğrudan açık bir şekilde hedef aldı. Saldırılarda çok sayıda sivil hayatını kaybederken, sivil altyapılar ağır zarar gördü. Bunlar arasında hastaneler, elektrik ve su istasyonları, gaz istasyonları, petrol tesisleri var.