Türk devletinin saldırı bilançosu: 13 sivil, 6 savaşçı şehit düştü

İşgalci Türk devleti, 19 Kasım saat 00:00’de Kuzey ve Doğu Suriye’deki saldırı bilançosuna göre, 13 kişi ve 6 savaşçı şehit düştü. 20 Kasım’da ise Kobanê’de olan Covid Hastanesi bombardıman sonucunda tamamen yıkıldı.

Türk devleti 19 Kasım saat 00:00’da savaş uçaklarıyla Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye’deki Dêrik, Dirbêsiyê, Ebû Rasên, Kobanê ve Şehba Bölgesi’ni bombaladı.

19 Kasım’dan bu yana Türk devletinin bölgeye dönük savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırı bilançosu şu şekilde: “

DÊRÎK

Türk devletine bağlı savaş uçakları Qereçox yamacında olan Teqil Beqil köyünü 4 kez hedef aldı. Bu köyde ilk olarak elektrik kurumunda çalışan bir emekçi şehit düştü.

İlk vuruş ardından olay yerine yardım amacıyla giden halk, savaş uçakları tarafından sabah saatlerinde bombalandı. Bombardımanda ANHA Muhabiri İsam Abdullah’ın olduğu 11 kişi şehit düştü, 6 kişi de yaralandı.

Elektrik santrali de büyük hasar gördü.

DİRBÊSİYÊ

Dirbêsiyê Bölgesi’ndeki Dahir köyünde (Dirbêsiyê ve Ebû Rasên arasında kalan bir köy) bulunan buğday ambarı görevlisi 2 kişi, Ebû Rasen hattında ise bir savaşçı şehit düştü ve yaralılar da var.

KOBANÊ

Helincê köyü 2, Miştenûr Tepesi 6, Şêrana köyü 2, Dara Hikumiyê 3, Kaniya Kurda 2 ve Qiz Elî köyündeki buğday ambarını 3 kez vurdu. Bombardıman sonucunda çok sayıda ev hasar aldı. Qiz Elî köyündeki savunmada bulundan 2 rejim askeri hayatını kaybederken, 2 asker ise yaralandı. Miştenûr Tepesi’ne dönük saldırıda ise Sterk TV Muhabir Mihemed Ceradê yaralandı.

20 Kasım sabah saatlerinde Miştenûr Tepesi, Yeni Mahallesi ve Kaniya Kurdan Tepesi’ni savaş uçaklarıyla bombaladı. Devam eden bombardıman sonucunda Miştenûr Tepesi’ndeki Covid Hastanesi tamamen yıkıldı.

EBÛ RASÊN

İki kez hedef alınan Til Hermel köyünde ise bir savaşçı şehit düştü, 3 savaşçı ise yaralandı ve 3 Suriye rejimi askeri hayatını kaybetti, 2 Suriye rejimi askeri ise yaralandı.

TİL RİFET

Til Rifet ve Şera ilçeleri ile Bêlûniyê, Şêx Îsa ve Minix, Şewarqa köyündeki göçmenlerin kaldığı yerler hedef alındı. Bu saldırılar sonucunda 5 savaşçı şehit düştü ve 2 sivil ise yaralandı.

Suriye devletine ait çok sayıda üssün hedef alındığı saldırılarda, 20’den fazla asker yaşamını yitirdi ve 20’den fazla asker de yaralandı.

Kuzey ve Doğu Suriye Bölgesi sınır hatları ise ağır silahlarla hedef alındı, yoğun keşif hareketliliği yaşandı.