Türk devletinin yaşam alanlarına bombardımanı sürüyor

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik hedef gözetmeksizin saldırıları sürüyor.

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’nin tüm alt yapısını ve yaşam alanlarını hedefleyen soykırım saldırıları sürüyor. İşgalcinin Avrupa saatiyle saat 21.00 sularından itibaren saldırıları şöyle:

DÊRIK

İşgalci Türk devletine ait savaş uçakları, Dêrik ilçesine bağlı Koçerat köyündeki asayiş merkezini bombaladı, çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi. Hastaneye kaldırılan yaralılar için acil kan anonsları yapılıyor.

Ayrıca savaş uçakları, Dêrik ilçesine bağlı Teqil Beqil köyüne yakın bir petrol kuyusunu bombaladı.

EYN ÎSA

İşgalci Türk devlet ordusu Eyn Îsa ilçe merkezini ve M4 kara yolunu bombaladı.

TIRBESPIYÊ

İşgalci Türk devletine ait savaş uçakları Tirbespiyê’nin doğusundaki Ewda ve Girdahol gaz istasyonunu bombaladı, Ewda gaz istasyonunda Wasil Hesen El Mihemed (60) yaralandı.

TIL TEMIR

Til Temir’ın batısındaki Til Tawil, Tawîlê ve Gozeliyê köyleri ile ilçenin kuzeyindeki Dirdara köyü ağır silahlarla bombalandı.

KOBANÊ

İşgalci Türk devleti Kobanê'nin batısındaki Til Şiîr, Xurxurî köyleri ile kentin doğusundaki Xerbîsan ile Goran köyleri ağır silahlarla bombalandı.

MINBIC

Minbic Askeri Meclis Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk devletinin Minbic’in kuzeyindeki Seyade ve El Cat köylerini bombaladığını bildirdi.

ŞEHBA

Türk devleti ve çeteleri, Şehba bölgesine bağlı Til Rifat ilçesini, Şêx Îsa, Eyn Deqnê ve Bêlûniyê köyleri ile Minix Havalimanı’nı bombaladı.

AMÛDÊ

Amûdê ilçesinin doğusundaki Çoldara, Hermî ve Şêxo köyleri bombalandı.

HESEKÊ

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri, Hesekê’ye bağlı Zirgan ilçesine bağlı Til Hirmil, Esediye, Mişêrfe, Zorava, Til Cehan, Rotan, Zigran ve Rabîat köylerini bombaladı.