Yazar Zaza: Arap medyası işgalci saldırıları görmezden geliyor

Kürt gazeteci-yazar Hasan Zaza, Arap medyasının Türk devlet saldırganlığını ve kimyasal kullanmasını görmezden geldiğini söyledi.

Gazeteci Hasan Zaza, uluslararası güçler ve kurumların, Türk devletinin saldırılarına karşı sessizliğinin, kimyasal silah kullanımını getirdiğini belirterek, bu sessizliğin bozulması çağrısında bulundu.

Şam’da yaşayan Kürt gazeteci-yazar Hasan Zaza, ANF’ye konuştu. Türk devletinin Kürdistan’a dönük planlarını gerçekleştirmek için sürekli gerekçelerle askeri saldırılar düzenlediğini belirten Hasan Zaza, “Erdoğan ve Türk devleti, gerilla direnişinden duyduğu korku yüzünden Kürtlere karşı büyük düşmanlığa soyunmuştur. Bunun için de siyasi ve askeri kayıplar gözetmeksizin kimyasal ve nükleer taktik silahları kullanıyor” dedi.

Kürt halkının bu saldırılara karşı askeri ve siyasi olarak her açıdan tüm gücüyle savaşacağını belirten Zaza, uluslararası sessizliğe işaret etti.  Zaza, “Sessizlik, kimyasal silahlar kullanmasını sağladı. Kimyasal saldırıların tekrarlanmaması ve büyük katliamların önünü almak için tüm dünya kamuoyu, uluslararası kuruluşlar, Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası güçlere çağrıda bulunuyoruz.bunlara karşı acil tavır almaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Şamlı Kürtler olarak işgale karşı savaşan gerillaların yanında olduklarını belirten Hasan Zaza, Arap medyasının saldırıları yansıtmayan yayıncılığını eleştirdi. Zaza, şunları ifade etti: “Arap basını, saldırılara karşı harekete geçmedi.  Erdoğan’ın saldırılarını görmüyor. Kimyasal silah kullanımına karşı Arap medyasının tutumu eksiktir. Arap medyası, Erdoğan’ın gerçek yüzünü yansıtan bir yayıncılık yapmalıdır.”