YPG, 2 şehidin kimliklerini açıkladı

YPG, Dêrazor’da şehadete ulaşan Bahoz Heleb ve Metîn El Qile’nin kimlik bilgilerini açıkladı.

YPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerindeki işgalcilere karşı verdiğimiz mücadele kararlılıkla devam ediyor. Özellikle DAİŞ'in gizli hücrelerine yönelik operasyonlar gerçekleştiriliyor ve bu operasyonlar sayesinde olası saldırıların önüne geçiliyor. Bu kapsamda, 12 Ekim tarihinde Derêzor'da bir DAİŞ hücresine yönelik operasyon bir operasyon düzenlendi ve operasyonda yoldaşımız Metin ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan yoldaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen 16 Ekim tarihinde şehitlik mertebesine erişti. Yine aynı şekilde aynı bölgede görev yapan Bahoz arkadaşımız ise, 15 Ekim'de DAIŞ çetelerinin oluşturduğu bir hücreye yönelik operasyon hazırlığı sırasında meydana gelen bir kazada şehadete ulaştı" denildi.

'ÖN SAFTA YER ALDILAR, CESURCA SAVAŞTILAR'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Halep doğumlu olup yurtsever bir ailede dünyaya gelen Bahoz arkadaşımız, 2013 yılında büyüdüğü kette mücadelemize katıldı. Efrîn’de yeni savaşçıları eğitimini başarıyla tamamlayan Bahoz, Efrîn, Şehba ve Dêrezor'da işgalci Türk devletinin desteklediği DAİŞ ve El Nûsra çete gruplarına karşı yapılan operasyonlara katıldı. Bir saldırıda yaralandıktan sonra tedavi gördü ve görevine geri döndü. Bahoz, çete gruplarına karşı savaştığı kadar işgalci Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırılarına karşı da en ön safta yer aldı.

Arap toplumumuzdan olan Metîn El Qil yoldaşımız Til Koçer ilçesinde doğdu. Bölgede faaliyet gösteren DAIŞ, İslami değerlere aykırı fikirlerini Arap halkımız arasında yaymak istedi. Ancak, Metin yoldaşımız, DAİŞ'in karanlık düşüncesine karşı saflarımızda yer alarak gerekli cevabı verdi ve anlamlı bir tavır sergiledi.

YPG, 2015 yılında DAİŞ'in elindeki Arap halkını özgürleştirme çabalarına başladığı zaman, Bahoz yoldaşımız Arap-Kürt halkı ve diğer halklar arasında köprü haline geldi. Eğitimini tamamladıktan sonra, Reqa, Dêrezor, Mergeda ve Dişîşayê bölgelerinde DAİŞ'e karşı yürütülen birçok operasyona katıldı. Yine aynı şekilde Dêrazor'da gizli DAİŞ hücrelerinin etkisiz hale getirilmesine yönelik son operasyonlarda aktif bir şekilde görev alan Metin yoldaşımız, aynı bölgede gerçekleştirilen son operasyonda cesurca direnerek şehadete ulaştı.

Bahoz ve Metîn yoldaşlarımızın şahsında tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Bölgede tek bir çete kalmayıncaya kadar, kararlılıkla savaşacağımızın sözünü bir kez daha vurguluyoruz.

Her iki şehidimizin ailesi ve tüm yurtsever halkımıza baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz."

ŞEHİTLERİN KİMLİK BİLGİLERİ

Şehitlerin kimlik bilgileri şu şekilde açıklandı:

"Kod Adı: Bahoz Heleb

Adı ve Soyadı: Beşar Bekir

Anne Adı: Wasfî

Baba Adı: Mihemed

Katılım Yeri ve Tarihi: 15 Ekim 2023/ Dêrazor

*

Kod Adı: Metîn El Qile’a

Adı ve Soyadı: Silêman El Ehmed

Anne Adı: Enûd

Baba Adı: Ehmed

Şehadet Yeri ve Tarihi: 16 Ekim 2023/ Dêrazor."