YPG: Şervan Heleb yoldaşımız şehit oldu

YPG, kalp krizi sonucunda şehadete ulaşan YPG Komutanı Şervan Heleb’in kimlik bilgileri açıkladı.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Genel Komutanlığı, 10 Ocak 2024’te Hesekê’de geçirdiği kalp krizi sonucu şehadete ulaşan Komutan Şervan Heleb’i andı.

'KARARLI VE FEDAKÂRCA MÜCADELE YÜRÜTTÜ'

YPG'nin açıklaması şöyle:

“Halkımızın savaşçısı ve yiğit evladı Efrînli YPG Komutanı yoldaşımız Şervan Heleb, 10 Ocak’ta Hesekê’de geçirdiği kalp krizi sonucu şehit oldu. Şehit komutanımızın değerli yurtsever ailesi başta olmak üzere, Halep ve Rojava halkına başsağlığı diliyoruz. Yurtsever halkımız ve savaş cephelerinde amansız direniş sergileyen savaşçılarımızın başı sağ olsun.

 Emek savaşçısı ve zorlu savaşların öncüsü Şervan yoldaşımız, Kurmenç dağından Dersim dağına 31 yıl boyunca fedailik çizgisinde, soykırım cenderesine alınan halkımızın intikamını almak için sarsılmaz bir inanç ve kararlılıkla amansız bir mücadele yürüttü. Yoldaşları olarak bizler de Şervan yoldaşımız şahsında tüm şehitlerimizin mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz.

Halep, Önder Apo'nun fikir ve felsefesini koruyarak varlığını sürdüren ve en değerli çocuklarını devrim uğruna feda eden kentlerimizden biridir. İşgalcilerin Halep'e yönelik saldırısına karşı halkımız, Devrimci Halk Savaşı Stratejisi doğrultusunda gösterdiği büyük fedakarlıkla tüm saldırıları boşa çıkardı. Bu mücadelenin onurlu öncülerinden biri de Halep evladı, komutan ve yoldaşımız Şervan Heleb’dir.

1993 yılında Kurdistan Özgürlük Hareketi'ne katılan Şervan yoldaş, Önder Apo'nun yanında Mahsum Korkmaz Akademisi eğitimini gördükten sonra Kurdistan dağlarına geçti. Botan sahasından Çewlik ve Dersim dağlarına kadar en zorlu cephelerde yer aldı. Ayağından yara almasına rağmen kararlı intikam hırsıyla tüm cephelerde en ön saflarda etkin bir rol oynadı. Şervan yoldaş, daha sonra Rojava'da devrimin yankılandığı bir dönemde halkının sadık bir evladı olarak Rojava'ya geçti. YPG birliklerinin inşasında ve gelişiminde büyük emeği olduğu kadar halkının da gerçek bir öncüsü oldu.

Savaşın en zor anlarında bile Halep halkına savaş ve düşman gerçekliği ile kendilerini korumanın gerekliliği konusunda kitlesel toplantılar düzenledi. Bu temelde Halep savaşında yerini alarak büyük bir fedakârlık, cesaret ve kahramanlıkla mücadeleye öncülük etti. Halep savaşında yer alarak seferberlik ruhuyla hareket eden halk, savaş komutanlarının öncülüğünde büyük bir direniş sergiledi. Halep kentinde savaşçı halk gerçekliği savaşçıların öncülüğünde böyle ortaya çıktı.

2018 yılında Dêrazor’a geçen komutan Şervan, Dêrazor’un özgürleştirilmesine yönelik tarihi adımın önde gelen komutanlarından biri oldu. Dêrazor’da yoğun bir mücadele verildikten sonra, DAIŞ çetelerinin elinde bulunan bölge halkını ve onlarca Êzîdî kadını özgürleştirdi. Komutan Şervan ve yoldaşları Dêrazor’un Baxoz ilçesinin özgürleştiğini tüm dünyaya duyurdu.

Önder Apo’nun kadın özgürlük çizgisine önem veren komutan Şervan, kadınla gerçek ve dürüst bir yoldaşlık yaptı. Yaşam ve savaşının her anında kadın arkadaşlarının öncülüğüne önem vermiş ve kadın arkadaşlarının katılımına büyük saygı gösterdi.

Mücadelesinin her yılı bir roman değerinde olan Şervan yoldaş, 31 yıl boyunca yorulmaksızın, her alanda görevden göreve koşarak mücadele etmiş ve Önder Apo'nun militan ruhuyla dönemin görevlerini daima başarıyla kesinleştirmiştir.
Seyid Rıza'dan Qazi Mihemed'e, Simko Şikakî 'den Leyla Qasim ve Sakine Cansız'a kadar Kurdistan'ın her öncü ve kahramanının yıl dönümünde gerçekleştirilen toplantılar ve anma törenlerinde öncülük ederdi.
YPG olarak Şervan yoldaşımızın şehadeti bizi ne kadar üzdüyse, 31 yıllık kahramanlık, fedakarlık ve mücadele yolculuğu da bizi o kadar gururlandırdı. Şervan yoldaş, özgür yaşam tutkusuyla, mücadeleci kişiliğiyle, yaşamdaki mütevazı duruşu ve militanlık ölçülerindeki netliği ile bulunduğu her yerde sorumluluklarını en üst düzeyde yerine getirdi.

Bu temelde Kuzey ve Doğu Suriye ve tüm Kurdistan halkımıza bir kez daha başsağlığı dileklerimizi belirtiyor ve Şervan yoldaşımızın verdiği söz bizim sözümüzdür. Bu sözü kesinlikle yerine getireceğiz."

KİMLİK BİLGİLERİ

Şehidin kimlik bilgileri ise şöyle açıklandı:
"Koda Adı: Şervan Heleb
Adı ve Soyadı: Hesen Bekir
Anne Adı: Nebiye
Baba Adı: Mihemed
Şehadet Yeri ve Tarihi : Hesekê, 10 Ocak 2024."