YPG, hava saldırısında şehit düşen savaşçının bilgilerini açıkladı

YPG, işgalci Türk devletinin Ehdas ilçesine hava saldırısında Arap toplumundan Ereb Dilşêr’in (Yehya Xidir) şehit düştüğünü duyurdu.

YPG Basın İrtibat Merkezi, İşgalci Türk devletinin 10 Haziran’da Ehdas’a yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısında şehit düşen bir savaşçısının kimlik bilgilerini paylaştı.

Şehit düşen savaşçının Arap toplumundan olduğunun belirtildiği açıklamada, “İşgalci Türk devletinin 10 Haziran 2023’te Ehdas ilçesinde gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda şehit düşen Yehya Xidir isimli Dilşêr Efrîn yoldaşımız, Efrînli Arap toplumundandır. Kadim yurtseverlerden olup Rojava Devrimi’ne büyük katkılar sağlayan yoldaşımızın ailesi büyük bedeller verdi. Dilşêr yoldaş, devrim kıvılcımlarının çıktığı ve yavaş yavaş Rojavaye Kurdistan bölgelerine yayıldığı 2012 yılında saflarımıza katıldı" denildi.

'ÖN CEPHEDE DİRENİŞ SERGİLEDİ'

"Faaliyetlerini ağırlıklı olarak Efrîn ve Halep bölgelerinde yürütmüş olan Dilşêr yoldaş, 2013’te DAIŞ’in Efrin’e yönelik gerçekleştirdiği saldırılar karşısında yerini en ön cephede aldı" vurgusunda bulunulan açıklamada, şöyle devam edildi:
"Şehba özgürleştirme hamlesinde de (2016) yer alan yoldaşımız, son olarak işgalci Türk devletinin ve ona bağlı çetelerinin Efrîn bölgesine yönelik gerçekleştirdikleri işgal saldırılarına karşı sessiz kalmamış ve en ön cephede yerini alarak direnişini sergiledi.

Aynı zamanda evli ve 2 çocuk babası olan Dilşêr yoldaş, halka karşı sorumluluklarını yerine getirdiği gibi, aileye karşı sorumluluğunu da başarıyla yerine getirdi. Yoldaşlarına karşı son derece alçak gönüllü ve görevinde ise fedakardı. Görev ve sorumluluklarını tereddüt etmeksizin başarıyla yerine getiren ve amansız fedakarlık sergileyen yoldaşımızın anısı mücadele hayatımız boyunca daima hafızalarımızda taze kalacak.

Şehit yoldaşımızın değerli ailesine ve tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz. Dilşêr yoldaşın şahsında, tüm kahraman şehitlerimizi saygıyla anıyor ve zafer sözümüzü yeniliyoruz."

KİMLİK BİLGİLERİ

Şehidin kimlik bilgileri şöyle:

"Kod Adı: Dilşêr Efrîn
Adı ve Soyadı: Yehya Xidir
Anne Adı: Fatme
Baba Adı: Cuma
Şehadet Yeri ve Tarihi: Halep, 10 Haziran 2023.”