YPG’li Metîn El Qela için Til Koçer'de uğurlama töreni

Dêrazor’da DAİŞ çetelerine yönelik 12 Ekim’de düzenlenen operasyonda ağır yaralanan ve 4 gün sonra şehit düşen YPG savaşçısı şehit Metîn El Qela, Til Koçer’de son yolculuğuna uğurlandı.

YPG savaşçısı Metîn El Qela (Silêman Ehmed El Ehmed), 12 Ekim'de Dêrazor'da DAİŞ çetelerine yönelik düzenlenen operasyonlarda ağır yaralandı, 16 Ekim günü şehit düştü. Til Koçer Şehit Aileleri Meclisi, şehit Metîn El Qela için Şehit Egab El Eswed Şehitliği’nde cenaze töreni düzenledi.

Cenaze törenine Til Koçer, Çilaxa, Dêrik ve Girkê Legê’den çok sayıda halkla birlikte kanaat önderleri, sivil toplum örgütü üyeleri, Şehit Aileleri Meclisi ve Devrimci Gençlik Hareketi üyeleri katıldı.

YPG Komutanlarından Xalid Dêrik bir konuşma yaparak, özgürlük şehitlerini andı. Metin El Qela’nın DAİŞ'le mücadelede canını feda ettiğini belirten Dêrik, “Şehitlerin fedakarlığı olmasaydı, huzur içinde yaşayamazdık” dedi.

Til Koçer İlçe Meclis Üyesi Hisên El Eli, Silêman gibi fedakar şehitlerin sayesinde halkın özgürlüğünün sağlanabildiğini söyledi. Hisên El Eli, "Şehitler bizim manevi değerlerimizdir. Gücümüzü ve kararlılığımızı şehitlerden alıyoruz. Şehitlerin kanıyla elde edilen kazanımları korumak için onların yolunda yürüyeceğimize söz veriyoruz" dedi.

Konuşmalar ardından Metin El Qela'nın şehadet belgesi okunup ailesine teslim edildiği tören ardından şehidin cenazesi "Şehîd namirin” sloganıyla toprağa verildi.