YPG Qereçox katliamında şehit düşenleri andı

YPG Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk devletinin 25 Nisan 2017’de 26 savaş uçağı ile Derik bölgesine bağlı Qereçox dağına düzenlediği saldırıda şehit düşen 20 YPG ve YPJ’liyi andı.

YPG Basın İrtibat Merkezi yaptığı yazılı açıklamada "25 Nisan 2017 tarihinde işgalci Türk devletinin Derik ilçesine bağlı Qereçox dağına düzenlediği hava saldırısı sonucu 20 YPG ve YPJ komutan ve savaşçımız şehit olmuştur” diye hatırlattı.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Bu saldırıda YPG Basın Merkezi ve Rojava Radyosu da hedef alındı. Bu şekilde halkımızın özgür sesini engellemek istediler. Bu saldırıda şehit olan arkadaşlarımızı şehadetlerinin altıncı yılında minnetle anıyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Rojava devrimi, ezilen, inkar edilen ve soykırımın pençesine düşen bölge halkları için büyük bir umut olmuştur. Özellikle DAİŞ barbarlığına karşı verilen mücadele tarihe damgasını vurmuş ve büyük kahramanlar yaratmıştır. DAİŞ çetelerine karşı kazanılan zaferler sadece bölge halkını değil tüm dünya insanlarını derinden etkiledi. Rojava Devrimi, Kürtlerin, Arapların, Süryanilerin, Ermenilerin, Türkmenlerin ve binlerce enternasyonalist savaşçının birlikte mücadele ettiği bir alana dönüştü. Bu topraklardaki savaş, barbarlığa karşı özgürlük ve demokrasiyi koruma savaşıydı. Rojava Devrimi bu topraklarda hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının tüm dünyanın sesi ve örgütlenmesi oldu.

Qereçox dağına yönelik saldırıda Türk devleti, devrimin sesini ve işgal savaşı gerçeğini engellemek için özellikle medyayı hedef aldı. Kürdistan'ın Bakur, Başûr ve Rojava parçalarında yaptığı yayınlarla savaşın gerçeklerini halkımızla paylaşan Rojava Radyosu özellikle hedef alındı. Rojava Radyosu, devrimin sesi olma yolunda önemli bir rol oynadı. Yine YPG basın merkezimiz savaşın ön saflarında yaşananları anbean takip ederek YPG ve YPJ savaşçılarının direnişini tüm dünyaya bildirdi. Bu iki medya merkezinin hedef alınması sonucu şehit olan arkadaşlarımız Heqî, Rêvan ve Şilan en aktif gazetecilerimizdi.

Heqî arkadaşımız Tirbespiyê’de yurtsever bir ailede büyümüş ve devrimin ilk yıllarında mücadele saflarına katılmıştır. Birçok farklı alanda yer aldıktan sonra basın çalışmalarına katıldı. Parêzvan askeri dergisinin hazırlanmasında belirleyici bir rolü vardı. Ayrıca Rojava Radyo aracılığıyla savaşın günlük gelişmelerini kamuoyuna aktarıyordu.

Heval Rêvan da Tirbespiyê’de yurtsever bir ailedendi. Devrimin kritik süreçlerinde saflarımıza katıldı. YPG İstihbarat Daire Başkanlığı'nda görev yapan Rêvan arkadaş, savaşı takip ederek yoldaşlarının kahramanlıklarını kamuoyuyla paylaştı.

Şilan arkadaşımız gençliğinde mücadele saflarına katıldı. Coşkuyla çevresindekilere hep moral verdi. Basının çalışma ve faaliyetlerinde özellikle savaş ve devrimle kendini tanıyan ve özgürleşen kadının kahramanlıklarını anlatımında merceğinden dünya kadınlarına duyurdu.

Bu saldırı halkımızda büyük bir öfkeye neden olmuş ve halkımız özgürlük mücadelesine daha fazla dahil olmuştur. Şehit olan her yoldaşımızın yerine binlerce genç devrim saflarında yerini aldı. Fîraz Dağ gibi yurtdışındaki Kürt gençleri de Rojava'ya döndü. Heqi ve Şilan’ın yolunu sürdürmek için çok çaba sarf ettiler ve YPG ve YPJ'nin basın merkezlerinde aktif olarak yer aldılar.

Bugün bile mücadelemiz şehitlerimizin emeği ile büyük bir kararlılıkla devam etmektedir. Şehadetlerinin altıncı yılında tüm devrim şehitlerimiz Qereçox şehitlerini saygıyla anıyor, onların yolundan gitme ve özgür bir gelecek inşa etme sözümüzü yineliyoruz.

YPG Basın Merkezi olarak savaşın gerçeklerini her koşulda halkımıza ve tüm dünyaya aktaracağız."