YPG: Rêdûr Qamişlo yoldaş devrimciliğin örneği oldu

YPG, Güvenliği Güçlendirme Operasyonu’nda şehit düşen Rêdûr Qamişlo’nun kimlik bilgilerini açıkladı.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın Merkezi, yaptığı yazılı açıklamada, savaşçısı Rêdûr Qamişlo'nun kimliğini açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Bölgenin güvenliğini ve istikrarını güçlendirmek amacıyla tüm savunma güçlerimiz işgalcilerin her türlü saldırısına karşı mücadele ediyor. Ağustos ayının sonundan 10 Eylül'e kadar Dêrazor bölgesinde DAİŞ’in uyuyan hücrelerine karşı güçlü bir operasyon yürütüldü. Şam hükümeti ve işgalci Türk devletinin tüm özel savaş argümanlarına rağmen başarıyla tamamlanan Güvenliği Güçlendirme Operasyou işgalcilerin planlarını boşa çıkarttı. QSD öncülüğünde operasyon başarıyla sonuçlandı. QSD'nin DAİŞ ve diğer çetelerin gizli hücrelerine yönelik özel operasyonları hız kesmeden devam ediyor.

9 Ekim 2023'te Dêrazor bölgesinde DAİŞ hücresine yönelik operasyon düzenlendi. Bu operasyonda Rêdûr Qamişlo (Ehmed El Ali) yoldaşımız kahramanca savaşarak şehitlik mertebesine ulaştı.

Direniş bölgesinin evladı olan Rêdûr yoldaşımız direniş hattından geri adım atmamış, sömürgeci ve işgalcilere karşı devrimci bir duruş ortaya koymuştur. Rêdûr yoldaş ve meslektaşları, büyük bir dikkat ve hassasiyetle, düşmanın yerel halk arasında nifak ve yolsuzluk yaratmak, bölgeyi krize sokmak isteyen hesaplarını boşa çıkardı. Böylece Rêdûr yoldaşımız her koşulda halkını her türlü saldırıya karşı koruyan devrimci karakterin örneği oldu.

Öncelikle değerli Rêdûr yoldaşın ailesine ve Kuzey ve Doğu Suriye'nin tüm yurtsever ve direnişçi halkına başsağlığı dileriz. Topraklarımızda tek bir işgalci bile olduğu sürece intikam ve mücadeleyi güçlendirme sözümüz her zaman canlı olacaktır.”