YPG savaşçısı Şahîn Şehba şehit düştü

YPG, 23 Ekim’de Halep’te şehadete ulaşan Şahîn Şehba adlı savaşçısının kimlik bilgilerini açıkladı.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın İrtibat Merkezi şehadete ulaşan savaşçıya ilişkin şunları belirtti:

“Şahîn Şehba yoldaşımız, Halep’te görevini icra ettiği sırada 23 Ekim’de haince zehirlenmesi sonucu, şehitler kervanına katıldı.

Halep halkı, Rojava'da gerçekleşen devrimimiz ve dünyaya yayılmasında diğer halklar için umut kaynağı oldu. Her yaştan insanın devrime katıldığı bu direnişçi halkımız, işgalcilerin saldırıları karşısında geri adım atmadı. Kültürel mücadelemiz, nesilden nesile aktarılarak bugün de devam ediyor. Şahin yoldaşımız, Halep halkının direnişinden etkilenerek 2022 yılında saflarımıza katıldı. Efrin'in işgali sırasında düşman gerçekliğini gören Şahin yoldaşımız, halkımızın özgürlüğü için büyük bir arayışa girdi. Şahin yoldaşımızın katılımında, yurtsever ailesi ve özgürlük mücadelesinde etkin rol oynayan akrabaları ve arkadaşlarının etkisi oldu. İlk eğitimini tamamladıktan sonra aktif bir şekilde faaliyetlere katılarak büyük bir etki yarattı. Şahin yoldaşımız, halkımızın özgür bir yaşam sürdürmesi ve işgal altındaki şehirlerimizin özgürleştirilmesi için tereddüt etmeden iradeli bir duruş sergiledi.

Şahîn yoldaşımız şahsında tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Şehitlerimizin takipçisi olacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz.

Şehidin kimlik bilgileri şu şekilde:

Kod Adı: Şahîn Şehba

Adı ve Soyadı: Mihemed Enco

Anne Adı: Suad

Baba Adı: Mehmûd

Doğum Yeri: Halep

Şehadet Yeri ve Tarihi: 23 Ekim 2023/Halep. "