YPG şehit Ciwan Oso'nun kimlik bilgilerini paylaştı

YPG, Türk devletinin 14 Haziran günü Qamişlo yolunda SİHA saldırısı sonucu YPG savaşçısı Ciwan Oso 2 sivilin şehit düştüğünü açıkladı.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın İrtibat Merkezi yaptığı yazılı bir açıklama ile YPG savaşçısı Ciwan Oso’nun Türk devletinin Qamişlo-Tirbespiyê yolu üzerinde düzenlediği hava saldırısı sonucu 2 siville birlikte şehit düştüğünü belirtti.

Açıklamada şöyle denildi:

“İşgalci Türk devletine ait SİHA, 14 Haziran’da Qamişlo-Tirbespiyê yolu üzerinde bir aracı hedef aldı. Saldırıda 2 yurtsever ve Ciwan Oso adlı savaşçımız şehit düştü. Yoldaşımız Ciwan tatil için evine gidiyordu.

Türk devletinin amacının Kuzey ve Doğu Suriye’yi işgal etmek olduğu yaptığı son hava saldırılarla bir kez daha açığa çıktı. Öte yandan başta bölge halkı olmak üzere YPG, YPJ ve QSD güçleri devrimin başından buyana hiçbir saldırı girişimine karşı sesiz kalmadığına tarih tanıklık etti. Ne 2013-2016 tarihleri arasında Türk devletinin çetelerine karşı gösterdiğimiz direnişi ne de işgalci Türk devletine karşı Efrîn, Serêkanîyê ve diğer bölgelerinde gösterdiğimiz direniş unutulmaz ve hala hafızalarda canlı bir şekilde yer tutmaktadır.

‘DİRENİŞİN SON HALKASI’

Direnişin ve mücadelenin kahramanları halkımız ve ölümsüz olan evlatlarıdır.  Yaşlısı, genci, kadını erkeği yani kısacası yediden yetmişe tüm halkımız bu direnişin bir parçasıdır. Ve her birimiz bu zincirin kırılmaz ve sarsılmaz bir halkasını oluşturuyoruz. Son direniş halkamız ise yoldaşımız Ciwan’ın göstermiş olduğu mücadele ruhudur.

Devrimimizin başından bu yana işgal saldırılarına uğrayan ve direniş sahasına dönüşen Serêkanîyê’den olan Ciwan arkadaşımız, çocukluk yıllarında işgal saldırılarına ve buna karşı gelişen direnişe şahitlik etti. En son 2019 yılında şehir işgal edildiğinde, işgalin gerçek amacının ne olduğunu bildiklerinden ailesiyle birlikte başka şehirlere göç etmek zorunda kaldılar. Yetişkin çağına geldiği zaman ailesinden aldığı yurtseverlik bilinci ve duygusuyla kendini yurduna ve halkına karşı sorumlu hissetti.

CİWAN’IN ANISI DİRENİŞİMİZE REHBERLİK EDECEK

En büyük hayali memleketi olan Serêkanîye dönmek olan Ciwan arkadaşımız, işgalcilere karşı direniş saflarımıza katılmaya karar verdi. Karar vermesinde en çok etkili olan nedenlerin başında bu topraklardan çıkan nice kahramanın zulme ve işgale sesiz kalmayışıdır. Arkadaşımız Ciwan, adı gibi ciwan bir arkadaşımızdı. Aynı zamanda mütevazi ve sade bir yoldaşımızdı. Yaşama katılmada çok fedakâr bir yaklaşım sergiliyordu. Yaşamı deneyimleyerek daha çok tecrübe elde etmek istiyordu. Kendini geliştirmek için çok yoğun bir istek ve çaba içerisindeydi fakat şehadeti hayallerini yarıda bıraktı.  Ciwan yoldaşımızın hayalleri ve anıları düşmana karşı geliştirdiğimiz görkemli direnişimizde bize rehberlik edecek. Onun şahsında şehitlerimize verdiğimiz sözü yine karlı bir şekilde tekrarlıyoruz.

Başta Ciwan yoldaşımızın çok değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz.”

Şehidin kimlik bilgileri şöyle:

Kod adı: Ciwan Oso

Adı ve Soyadı: Ekrem Oso

Anne Adı: Şehnaz

Baba Adı: Ekrem

Şehadet Yeri ve Tarihi: Qamişlo, 14 Haziran 2023