YPG, şehit düşen komutan Aslan Qamişlo’yu andı

YPG Basın İrtibat Merkezi, Qamişlo’da 17 Eylül’de şehit düşen bir savaşçının kimlik bilgilerini paylaşarak, Aslan Qamişlo isimli savaşçını mirasını koruyacaklarını ve intikamını alacaklarını kaydetti.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk devletinin 17 Eylül’de SİHA ile düzenlediği saldırıda YPG komutanlarından Aslan Qamişlo’nun şehit düştüğünü belirtti.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"2011 yılında Ortadoğu'da başlayan Arap Baharı ile Rojava Devrimi öncülüğünde Kuzey ve Doğu Suriye'de demokratik ulus projesi esas alınarak halkların ortak yaşam alanı oluşturulmuştur. Halkın özlemi işgalcilerin ve bölgenin gerici güçlerinin kaos ve planına karşı demokrasi kazanılarak bölge, dünya halklarını etkileyen bir devrim alanına dönüştü. Kobanê, Rojava Devrimi dünya halklarını kucaklayan bir devrime dönüştü.

Son 12 yılda Kuzey ve Doğu Suriye Arap-Kürt-Süryani-Ermeni ve Türkmen topluluklarının ortak yaşam alanı haline geldi. Bu alan ve halkın elbirliğiyle oluşturulan demokratik ulus sistemi, başta işgalci Türk devleti olmak üzere bölgedeki tüm gerici güçlerin hedefi haline gelmiştir. İşgalcilerin tüm planları, El Kaide bağlantılı tüm örgütlerin ve DAIŞ gibi çetelerin hedefi olan Kuzey ve Doğu Suriye halkının eşi benzeri olmayan direnişiyle boşa çıktı. Bölge halklarının ortak devrim alanı haline gelen Suriye'nin Kuzey ve Doğu bölgelerine yönelik işgal saldırıları gün geçtikçe devam ediyor. İşgalci Türk devletinin saldırıları bölgesel istikrarı bozmayı ve kaos ortamı yaratmayı amaçlıyor. Saldırılarda halkın liderleri, siviller, savaşçılar ve savunma güçlerinin komutanları hedef alınıyor. İşgalci düşman, birçok saldırısında ajanları ve hainleri kullanıyor. İşgalci Türk devletinin saldırılarından biri de 17 Eylül'de yaşandı. Bu saldırıda ajan ağları devreye sokularak devrimin öncüleri hedef alındı. SİHA ile yapılan bu saldırı sonucunda YPG komutanlarından Aslan Qamişlo arkadaşımız şehit oldu.

Aslan yoldaş, 1974 yılında yurtseverliğin güçlü olduğu Colemerg'in Çele ilçesine bağlı Heşet köyünde doğdu. Faşist Türk devletinin tüm kanlı politikalarına rağmen Heval Aslan'ın büyüdüğü bölge ve Heşet köyü Kurdewari doğasını korumuş ve en yurtsever duyguları yaşamıştır. Kürt Özgürlük Hareketi'nin başlamasıyla birlikte bu bölge özgürlük mücadelesine en çok destek veren yerlerden biri oldu. Düşmanın tüm baskı ve imha politikalarına asla boyun eğmeyen Colemerg halkı, düşmana en büyük cevabı mücadeleye katılarak verdi. Kürt halkı için yeni bir dönemin başladığı, hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı gerçeği tüm bölge halkının ruhunda ve bilincinde yaşanmıştır. Kürt toplumu için büyük bir aydınlanma ve direniş geleneği başlamıştı. Türk devletinin soykırım politikalarına karşı Kürt toplumu için yeni bir dönem başladı ve özgürlük direnişi tüm bölgeyi etkileyen bir güç haline geldi.

Derin yurtsever duygularla büyüyen Aslan yoldaş, Kürt Halkının Özgürlük Hareketi'nin dört parça Kürdistan'ı ve bölgeyi etkilediği bir dönemde özgürlük mücadelesiyle tanıştı. Kürtlüğün özünü örgütlü mücadele gerçeğiyle birleştiren Aslan yoldaş, kısa sürede aktif bir savaşçı ve gerilla komutanı haline geldi. Yıllarca Botan, Zagros, Behdinan ve Kandil bölgeleri başta olmak üzere Kürdistan'ın birçok bölgesinde özgürlük mücadelesi verdi. Kürt halkının Özgürlük Hareketi içerisinde büyük bir ideolojik bilince sahip olan Aslan yoldaş, evrensel nitelik kazanan bir devrimci yürüyüşe imza atmış, mücadeleye ihtiyaç duyulan her alanda aktif olarak yer almıştır. Uzun yıllara dayanan birçok bilgi ve deneyim kazanmıştır. Her alanda dost olmuş, çalışkanlığı ve mücadele ruhuyla tanınmıştır.

Kürdistan’ın birçok alanında uzun yıllar boyunca devrimci mücadele yürüten Aslan yoldaş, 2013 yılında çetelerin Rojava devrimine yönelik saldırılarının artması üzerine yönünü Rajavayê Kurdistan’a döndü. Hem meşru savunma temelinde gelişen direnişte edindiği tecrübeler ışığında öncülük etti hem de devrimin gelişmesinde aktif rol oynadı. Özellikle işgalci Türk devleti ile paralel gelişen DAIŞ çetelerinin Rojava’ya yönelik saldırılarına kaşı Rajava halkıyla birlikte tarihe destan olarak geçen ender direnişlerden birinde yer aldı. Tüm dünyanın gözü önünde gelişen tarihi Kobanê direnişinin yanı sıra Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye’de DAIŞ çetelerine karşı gelişen tüm hamlelerde öncü olarak yerini aldı.

Rojava’nın Cizre ve Fırat bölgeleri başta olmak üzere savaşın yürütüldüğü tüm alanlarda komuta kademesinde koordinasyon sağlayan arkadaşlardan biriydi. Yine DAIŞ çetelerine karşı Reqa, Tebqa, Minbic, Dêrazor ve Baxoz hamlelerine katılarak Özgürlük Hareketi ve Apocu yenilmez direniş geleneğini sürdürerek en iyi şekilde temsil eden yoldaşlarımızdan biri oldu. Bu tarihi direniş ve gelişen özgürleştirme hamlelerinde DAIŞ çetelerine büyük darbeler indirildi ve çetelerin işgali altındaki bölgeler tek tek özgürleştirildi.

Keza, toplumsal alanda, devrimi inşa etme sürecinde üstlendiği tüm görev ve sorumluluklarını başarıyla yerine getirerek toplumu eğitmek ve örgütlemek için çok çalıştı. Sosyal ve toplumun ahlaki değerlerine bağlı duruşuyla çalıştığı her alanda kendisini tanıyanlar üzerinde büyük bir etki bırakmış ve nerede olursa olsun devrimci ruhu bir devrimcinin coşkusu ile canlı tutmuştur.

Aslan yoldaş yoğun emek harcayan emekçi ve mücadele ettiği her alanda mütevazi kişiliğiyle tanınan bir yoldaşımızdır. Yaklaşık 35 yıllık uzun soluklu nefes nefese yürüttüğü devrimci mücadelesinin her anında, büyük bir cesaret ve fedakarlıkla hiçbir zaman tereddüde düşmeden katıldı. Yurtsever kişiliği onu her zaman halka bağlı ve yakın tutmuştur. Her zaman saf ve sade toplumsal kişiliğini korumuş ve halkımızın özgürlüğü için aralıksız bir şekilde çalışmıştır.

Komutan, özgürlük savaşçısı ve halkının öncüsü olan Aslan yoldaş, birlikte mücadele yürüttüğü her yoldaşı ve kendisini tanıyan tüm halk kesimi üzerinde büyük etki bırakmıştır. Bulunduğu tüm alanlarda binlerce savaşçı ve yurtseverin eğitim çalışmalarına katıldı. Aslan yoldaş, devrimimizin gelişmesinde en hayati çalışmaları üstlenerek, başarıyla neticelendiren arkadaşlardan biri olmayı başardı. En zor koşullarda dahi bir an bile olsun durmadı ve yüreğinde taşıdığı devrim coşkusu ile mücadelesine devam etti, büyük bir irade ve kararlılıkla uzun soluksuz devrimci yürüyüşünü sürdürdü. Apocu kişiliğin derinliğiyle, dönemin devrimci kişiliği, devrimimizin gelişmesinde büyük emekler vermiş ve devrim tarihine adını altın harflerle yazdırmış yoldaşlarımızdan biri haline gelmiştir.

Bizler, Aslan yoldaşın bıraktığı devrimci miras geleneğini sürdürecek olan yoldaşları olarak, başta yoldaşımızın değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever halkımıza baş sağlığı diliyoruz. Aslan yoldaşın şahsında şehitlerimizin bize bıraktığı devrimci mirası koruyacağımıza ve intikamını alacağımıza söz veriyoruz."

Şehit komutanın kimlik bilgileri şöyle açıklandı:

"Adı: Aslan Qamişlo

Adı ve Soyadı: Mûzellîf Taşkin

Anne Adı: Hîzîm

Baba Adı: İsmail

Şehadet Yeri ve Tarihi: Qamişlo 17 Eylül 2023”